Kurs med Birgitta Järnåker

ÄNTLIGEN!!! Som vi längtat efter vår Birgitta Järnåker!! Årets första träningstillfälle och det blev en höjdare utan dess like. Om man ska klaga på något så var det väl att det endast fanns tid för ett ridpass, men då just detta ridpass blev bland de bästa vi gjort i vårt liv så....varför klaga?? Sir Louie var så fin , lyssnade verkligen på mig och han kändes så stark i kroppen. Jag trodde att han kanske skulle bli trött, men känslan var att han skulle ha kunnat hålla på hur länge som helst.

Birgitta var jublande glad och bara skrattade och hejade på oss.

" ÅÅ vilken trav han fått" ÅÅå fattar ni?? Ni måste jubla!! Jaaaaa!!! "

 

Verkligen en entusiastisk tränare som självklart gav både mig och Sir Louie extra energi. Birgitta kunde genast se att det hänt massor i Sir Louies kropp. Han ligger mer rätt i sin kropp, bär sig själv och lägger mer vikt på sina bakben. Övergångarna från skritt till trav har blivit väldigt mycket bättre, det är något vi haft svårt med och tränat mycket på. Med den styrka han har nu orkar han ligga kvar i rätt position med sin kropp i övergången - helt fantastiskt! Det känns hur skönt som helst när man fåt kvitto på att vi gjort rätt och att allt arbete ger resultat.

Vi fick i huvudsak två nya övningar som vi ska träna vidare på. Båda övningarna syftar till att få Sir Louie att lägga mer vikt på sina bakben. Ena övningen är i trav där vi ska göra en volt på varje långsida (tre volter i samma varv sedan byta varv och göra tre i nya varvet ). Volterna skall inte passera medellinjen och på sikt skall de bli mindre och mindre, lite piruette tanke. Den andra övningen skall skapa förväntan hos Louie, skapa energi. Övningen innehåller skritt, samling på rakt spår, en förvänd volt tillbaka och galoppfattning innan man kommer ut på spåret igen. En gammal stridsövning som på sikt skall ge terre á terre vilket känns kittlande för en gammal ridskoletjej!

 

Det känns verkligen underbart, roligt,fantastiskt och lite overkligt. Louie känns redo, han vill mer. Jag är så lycklig och stolt över min vackra springare.

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln