Manikyr & pedikyr

Dags för vår hovvårdare Angelica Hesselius att komma och kolla till Sir Louies hovar. Alltid kul att se och höra vad hon tycker. Man vill ju få "bra betyg" och visa att man gör sin läxa.

Jag sköter om hans tassar och gör enklare underhåll och proffset kommer med jämna mellanrum och kollar till hur det ser ut. En lösning som passar perfekt för mig. Jag har gått två kurser i underhållsverkning, så jag har lite koll på hur jag ska göra, vad jag ska göra och viktigast vad jag INTE ska göra. Känns dock väldigt tryggt att få hjälp av Angelica som är påläst och intresserad. Sedan känner vi ju varandra då hennes häst Pelle-Päls och Sir Louie bott i samma stall och är soulmates.

 

Nu har Anni verkat Louies hovar i snart ett halvår med ungefär fyra veckors intervall och det händer massor i hans hovar. Nu tycker jag att han fått riktigt fina hovar, fin form och bra balans. Jag är väldigt fascinerad över det här med hovar. Att de kan växa så mycket så snabbt och vad mycket som händer i hästens kropp när den rätta hovformen infinner sig.

 

Verkningen idag gick väldigt bra, tror faktiskt att hovvårdarinnan var rätt nöjd både med Sir Louie och mig.  Vi ska försöka hålla efter framhovarna lite mer tills nästa gång samt jobba med strålarna. Nu blir det lindrev och fotbad för att få bukt med strålröta och öka aktiviteten och tillväxten i strålarna.

Vi har tränat på att lyfta upp hovarna och att lugnt och fint kunna ställa ner dem igen -lite T-touch övningar. Louie brukar annars bara stampa ner hoven i marken med en rejäl duns och har man ett finger eller något annat emellan ja...då.. Inte alls skönt! Det skötte han kalasbra idag!. Efter hovvården tog vi en liten promenad, sedan ut i hagen och njuta av våren!

Etiketter: friskvård

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln