Energi!!!

Jisses vilka fantastiska träningspass vi haft under helgen!! Jag tror aldrig att jag upplevt en sådan glädje och kontrollerad energi hos Sir Louie som han uppvisar just nu.

 

Tidigare i veckan har vi haft lite kommunikations - eller ledarskapsproblem, vet inte vilket. Det kan också vara ett uttryck för hans nya energiska JAG, kanske vårkänslor?? Han har varit rätt lugn, men fullkomligt vrålat så fort han lämnat hagen. Han har gjort sin röst hörd inne i stallet,  på promenad i byn, när jag försökt rida. Ingen direkt fokus utan mest detta vrålande.

 

Men när vi nu skulle ta oss ett träningspass då var han mycket lugnare och kunde hålla full fokus på arbetet. Det var nästan lite magiskt för han var så otroligt fokuserad och jag kände verkligen hur han koncentrerade sig i varje litet steg. Vi började med skrittarbete med lite volter, skolor, diagonaler. Han kontrollerade varje steg, kände efter exakt hur han skulle placera hoven och hans öron var konstant vinklade bakåt till mig för att lyssna. Vi provade med lite samling och övergångar och även då var han helt i balans.

 

 Även jag hade bestämt mig för att vara fokuserad och i balans, jag har gett mig sjutton på att jag ska underlätta och hjälpa honom så mycket jag kan. Nu använde jag min egen kropps muskler och spände fotlederna, lättade lite i sätet vid varje övergång för att ge hans rygg mer plats att kunna höja sig. Fokuserade på min egen hand, rak i ryggen och bara låta hans rörelse få plats utan störnningsmoment från piloten. WOW!! Vilken känsla vi fick och Sir Louie var helt med och bjöd till med sin egen energi.

Jag talade såklart om för honom att det är så här vi ska göra, samarbeta då blir det ju så himla mycket lättare - för oss båda! Vi avslutade passet med galopp och det kändes verkligen om om han aldrig ville sluta galoppera. Vi gjorde fattningar, anslag olika övningar, så himla kul!!

Vi var båda supertrötta då vi kom hem och jag hade träningsvärk i låren, vaderna, fotlederna baken.... Jag kände själv att idag då red jag faktiskt jädrigt bra!

 

Jag hade tänkt att Louie skulle få en dags vila efter denna urladdning, ut på promenad eller bara skritta ut i skogen för att hålla igång kroppen, men han ville annat....

Blev ännu en dag på ridbanan (när har det hänt!??). Jag lovade honom när vi gick ner till banan att vi tar det bara lugnt, skrittar lite och känner igenom kroppen. Hade valt betsling därefter för jag tänkte att JAG skulle träna och rida med enhandsfattning på stång utan krav på honom. Vi mjukade upp lite lätt och han kändes fin i skrittarbetet. Samling och skolorna gick hur fint som helst och jag tänkte okej vi gör bara någon liten uppgång till trav sedan ger vi oss.

Sir Louie hade helt andra tankar - vi gör lite galopp, lite piruetter i galopp med terre á terre känsla, övergångar från skritt till galopp, galoppanslag, samlad galopp och sedan kan vi göra lite trav. Han bara studsar fram som en liten gummiboll, vilken känsla!! Tror aldrig han varit så fin! Jag känner bara en sådan stor tacksamhet för att han vill bjuda mig på dessa helt underbara upplevelser. Det är nära till tårarana varenda ridpass just nu, älskade , älskade guldklimp!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln