Friskvårdsvecka

Det har varit en väldigt "stökig" vecka för oss. Vädret har inte varit på sitt bästa humör vilket har påverkat oss ganska mycket. Typiskt Aprilväder med snö, regn, sol några sekunder, snö, blåst.... Det gör ju också att energin och lusten att hitta på något minskar en aning.

Hagarna är leriga och man klafsar runt i denna gyttja, nää nu vill vi ha torrare väder och bättre underlag i hagen.

För Sir Louie är det rena rama ondskan när underlaget i hagen är som en lervälling. Han behöver ett fast underlag och bra fäste för att vara nöjd. Han är ganska tung och hans rörelsemönster trivs verkligen inte när det är halkigt - oavsett årstid.Som det är nu så glider han runt i leran och ibland har han svårt att behålla kontrollen på sin egen kropp. 

Jag märker direkt på hans kropp att han måste spänna sina muskler för att hålla balans och kontroll på sig själv. Musklerna får jobba rejält och han blir rätt trött av hela tiden hålla sin muskeltonus. Jag har försökt att underlätta så mycket jag kan för honom, men vädret kan jag tyvärr inte råda över...

 

Istället har vi haft lite av en friskvårdsvecka med massage och skön kroppsvård. Det är verkligen härligt att få se honom slappna av och se att spänningarna i kroppen släpper.  Många långa gäspningar och frustningar är det bästa beviset på att detta gör susen för en trött kropp.

Vi har även tagit långa sköna promenader längs vägen där underlaget är betydligt fastare för att han ska få röra på sig. Det känns verkligen som om han uppskattar att få röra sig på fast mark, han kan ta ut steget och hela kroppen får komma igång. När vi är ute på promenad varierar jag att gå med honom barfota och vissa dagar drar jag på honom bootsen. När jag valt att sätta på boots har jag samtidigt ställt honom i strålbad så vi slår två flugor i en smäll - strålbad och strålaktivering! 

 

Idag (söndag) är dock vädergudarna mer på vår sida så vi utnyttjade solskenet och värmen till att gå en lång promenad och njuta av varandras sällskap.  Vi var ute i 1,5 timme, Sir Louie letade grässtrån och njöt av att få provsmaka på de gröna, spröda stråna. Vi passade även på att gå till den plats där jag tänkt att vi ska öva på att galoppera. En lång raksträcka med suveränt underlag ute i skogen. Känns bra för oss att vi varit där och "rekat" och självklart har jag berättat för Louie precis vad jag tänkt att vi ska göra och hur.  

Etiketter: friskvård

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln