Dansk Dynamit!

I helgen hade vi fint besök av vår egna Mästarinna Birgitta Järnåker. Det är ALLTID så roligt när Birgitta kommer och har kurs och efter kursen blir både Sir Louie och jag taggade och inspirerade att arbeta vidare. En riktig energi boost - verkligen kul!

Jag är så himla nöjd med kursen, Louie var verkligen jättefin, vilken utveckling på bara två månader!  Båda ridpassen hade mycket fokus på hans bakben. Jag fick lite nya tips på hur jag kan hjälpa honom att hitta rätt med sina bakben så han går in rätt i piruetter, vändningar och verkligen belastar och bär med sitt yttre bakben. Han fattade direkt när jag hjälpte honom och vips så var benet på rätt plats. Vi ska fortsätta öva på detta sätt eftersom han har en tendens att kliva in för långt inunder sig med sitt yttre bakben, förbi tyngdpunkten och då kan han inte niga i sina leder. Lite kul också att jag själv haft massa fokus på hans bakben och nu kommer det ännu mer.

 

Vi jobbade även en hel del med samling och jag tycker att det blir bättre och bättre, även om det känns som det är svårt för honom. Vi fick två övningar för att jobba vidare med och den som kallas "Trappan" där vi ska växla mellan samlad skritt, skritt, trav, galopp, samlad skritt... osv kommer bli en favorit! När vi gjorde denna övning kunde han resa upp sin rygg mer och mer och det kändes som om han blev kortare och kortare och högre och högre; ungefär som om man skulle trycka ihop honom mellan huvud och bakdel och all massa hamnar i mitten - där jag sitter. Louie blir även mer engagerad och lite vild vid den här typen av övning och det gillar vi!

 

Det blev även ganska mycket arbete i trav och övergångar från skritt till trav. Nytt för mig blir att fråga honom om jag får sitta lite mer och belasta hans rygg. Vilket jag fick, gud så lycklig jag blir över det. Han tillåter fortfarande inte att jag belastar honom hela tiden, men stunderna blir längre och längre - vilket styrkebesked! 

Birgitta tyckte att han blivit mycket starkare sedan sist i Mars, en riktig muskelknutte! Han jobbar i varje steg under hela ridpasset, helt underbart!!

 

Som vanligt fick Louie behandling på fredagen, dagen innan kursen av vår BÄSTA Anna Karström. Han var på ett eldigt humör och visade verkligen vilken kraft han har, ungefär som en vulkan inför ett utbrott...jag säger bara Dansk Dynamit!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln