Övning ger resultat

För första gången på flera veckor tog vi oss i kragen och gick ner till ridbanan för att träna lite. Louie har inte direkt haft någon lust att vara på banan. Jag har en känsla av hans ovilja består av två komponenter; bekvämlighet och att underlaget varit lite löst då det inte regnat på ett tag.

 

Istället har vi fortsatt med våra övningar längs vägen eller ute i skogen. En stor fördel är att när vi är ute i det fria har han mer energi och framåtdriv vilket alltid underlättar. Vi har fortsatt jobba med linjeringen, stärka upp höger bakben så han inte kliver in för långt och förbi tyngdpunkten. Öppna, sluta och samling samt övergångar har även varit med på programmet. Men idag var det dags för lite mer fokuserad träning på ridbanan.

 

Jag tror vi fick ett av vårt livs bästa träningspass!

 

Sir  Louie var helt fokuserad och hade ett driv i steget som han inte visat upp på länge. Han brukar ju kunna blir väldigt långsam när vi tränar för att han ska hinna med att känna efter och kunna sjunka lite i sina leder. Idag uppvisade han ett skönt "flow" i kroppen då han gick från öppna till sluta, piruetter...Helt MAGISKT!

Det var helt underbart att få vara med då han bara gled runt i den ena övningen efter den andra - det var faktiskt svårt att få honom att stå still han bara körde på :-) Vi avslutade passet med lite övergångar med trav och galopp och sist men inte minst en fantastisk samlad trav som man kan dö för!

Det kändes verkligen att de övningar vi gjort nu sedan kursen med Birgitta i Juli har gett ett bra resultat. Louie känns starkare och han har lättare för att växla över från tex öppna till sluta. Han ligger rätt i piruettevändningarna, höger bak går in och bär vikt som det är tänkt. Vi är verkligen på rätt väg igen vilket känns så skönt för en nojig hästägare.

 

På hemvägen gick han där och såg så stolt ut, vacker som bara den och det liksom bara lyste och glimmade om honom. Jag funderade faktiskt på om jag ska döpa om honom till King Louie för han såg verkligen ut som en Kung! 

Etiketter: träning reflektioner

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln