Forma & Följa, på kurs med Birgitta

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN! 

Återigen kurs, tyvärr årets sista, med Mästarinnan Birgitta Järnåker.

 

Som alltid hade jag bokat in skön uppladdning för Sir Louie med vår massör Anna Karström några dagar innan kursen. Det blev en mycket bra behandlingsstund för Sir Louie och skönt för mig att få lite kvitto på att hans kropp är i bra form.

Dagen innan kursen passade jag på att göra ett kortare ridpass bara för att stämma av läget. Tror det var det SÄMSTA ridpass jag någonsin gjort! Sir Louie var inte alls på humör, han ville inte göra någonting. Jag funderade faktiskt på om jag skulle avstå kursen helt för det kändes verkligen SKIT DÅLIGT!

 

Man kan lugnt säga att på kursdagen hade jag inga förväntningar alls och tänkte mest att det får bli vad det blir helt enkelt. Men....jag är glad, mer än glad över att jag var med, för som alltid är min gyllene springare helt underbar och när man minst anar det så bjuder han på de mest underbara gåvor man kan få.

 

Dagens tema var Forma & Följa, vilket passade helt perfekt för mig & Sir Louie. Vi har ju övat och tragglat med raka spår och att få med höger bakben som ska gå in och bära vikt. Nu blir det till att få med den känslan över till böjda spår istället. En skön utmaning tycker jag!

 

Birgitta märkte direkt att just detta arbete vi gjort gett ett mycket bra resultat. Nu ligger han rätt i kroppen hela tiden och även om det ibland kan kännas segt och långsamt i skrittarbetet så går han verkligen in och bär och belastar på sina bakben på ett nytt sätt. Vi fick några nya övningar som vi ska jobba vidare med för att stärka hans bakben ytterliggare och även få med formgivningen i det.

 

Vi jobbade även med övergångar, då upptäckte jag och kände hur känslig Sir Louie faktiskt är. Han upplevs ju ofta som en lite bufflig herre, inte den mest finstämda motoriken, men det är nog helt fel. Jag tror det är en kvarleva fråns hans gamla jobb med olika ryttare, han har nog valt att skydda sig lite med hjälp av sin kraft och lite "bångstyrighet". Men han var så otroligt finstämd och han lyssnade direkt på min kropps signaler. Det är något jag aldrig upplevt förut, det blev som en uppenbarelse för mig.

Galoppen är fortfarande lite jobbig, men jag vet ju att han kan. Här är nyckeln TÅLAMOD, för jag har en tendens att vilja hjälpa honom, lite för mycket och då rubbar jag hans tyngdpunkt och balans - inte konstigt att det blir svårt då! Nu gäller det att jag håller mig stilla och rak och sedan får han själv klura ut hur han ska göra. Kan ju låta jättelätt, men det är svårt! Vi fick ialla fall några riktigt fina anslag och dem bär jag med mig i minnesbanken. Det gäller bara att ha tålamod och våga ge Sir Louie friheten att själv lösa problemet. Jag måste lita på att han fixar det.

 

Jag är otroligt nöjd med mina båda ridpass. Sir Louie var underbar, vacker, ståtlig, magnifico!! Snyggast med sin guldglänsande päls och till det sitt nya vackra gröna schabrak. Jag fick också rida med min fina gröna ulljacka, matchade till tusen ;-) 

"A match made in heaven".

 

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln