Omstart

Efter kursen med Birgitta var det många intryck, känslor och funderingar som behövde landa. När jag är mitt i kursen är all fokus på Louie och mig själv plus att man vill hinna med att titta, njuta och lära sig av övriga ekipage. Jag hamnar ofta i ett läge där jag inte ens minns vilka övningar vi gjort på ridpassen utan hjärnan blir liksom helt blank. Tur att jag är flitig med pennan och skriver upp allt i min lilla ridbok - evigt tacksam för det!

När flera intryck landat någorlunda i mig så kom jag helt enkelt fram till att jag måste rida & träna mer!

Egentligen rätt enkelt, men nu är ju jag en hönsmamma utan dess like. Jag är ju rädd om min Guldkille så ibland väljer jag bort ridning och träning för att inte belasta honom så mycket. Men här måste jag nog lära mig att tänka om lite. Jag märker faktiskt en stor skillnad på Sir Louie att han mår oftast mycket bättre av att hållas igång än att vila en massa. Har han haft några dagars ledigt så tar det minst ett ridpass för honom att komma igång i kroppen. Så länge han känns fin och fräsch så tror jag att det är bättre att vi tränar - uppsuttet eller vid hand. Träningen bygger ju upp muskler och håller igång muskulaturen och i ärlighetens namn rider vi ju även väldigt varsamt.

Sagt och gjort. Vi har fortsatt att hålla igång med både arbete vid hand, uppsuttet och sköna uteritter. Allt kändes helt perfekt och jag tyckte att det var helt fint för Sir Louie att ha några dagars vila då jag själv åkte iväg på jobb till Tyskland. På vägen hem längtade jag verkligen efter att få ta tag i träningen igen, men ibland blir det inte som man tänkt sig.

 

Dagen innan jag kom hem skadade Sir Louie sitt öga. Så istället för träning och annat skoj blev det veterinärbesök, medicin och vila. Som tur är återhämtade han sig snabbt och efter en vecka blev han friskförklarad.

Efter nästan 14 dagars vila & konvalescens blev det istället en omstart för oss. Vi började lite lätt med att arbeta korta pass vid hand, till en början mest i skritt som styrketräning sedan har vi kunnat lägga in lite uppgångar till trav som ett nytt moment med lite mer energi. Vi har fokuserat på linjeringen och först raka linjer sedan har vi byggt på med att behålla linjering och känslan till böjda spår. Jag har lusläst min älskade ridbok och plockat ut ett flertal bra övningar som även passar att utföra vid hand.

Efterhand har jag kunnat börjat rida honom igen och då har vi fortsatt med samma tanke om att behålla linjeringen även när vi går in på böjda spår. Det har blivit ganska mycket skrittarbete, som egentligen inte alls är Sir Louies melodi, men det har fungerat förvånansvärt bra. Nu när det gått några veckor har vi även trav och galopp på programmet. Just galopp har under en tid varit lite svårt för oss, men jag tror vi är på rätt väg. 

Det bästa av allt är att Sir Louie känns så stark och så pigg.

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln