Nytt år med nya möjligheter

December månad försvann i ett kick och ett nytt år har redan börjat.

För mig och Sir Louie blev December en månad fylld av fart och fläkt.

Vi har fortsatt med vår träning med fokus på att försöka hitta skolskritt och även lagt till arbete med samling och övergångar. Jag tycker verkligen att han har utvecklats massor, byggt muskler och det som glädjer mig nästan mest är att han hittat tillbaka till sin fina galopp.

Då vi fått väldigt mycket snö så har vi inte haft möjligheten att träna så mycket på ridbanan då den varit mer eller mindre översnöad vissa perioder. Tur vi har vägen att öva på och Sir Louie har varit mycket pigg och framåt, vissa dagar har den berömda STOPP knappen varit helt obefintlig.

 

Det nya året har startat ungefär som det gamla slutade. Mycket energi, massa fart och väldigt mycket skratt. På årets första dag kom Sir Louie stormande genom hagen till mig så snön bara yrde runt hans fötter. Mitt framför mig tvärnitade han och gnäggade - kan det bli bättre?

 

Louie visar prov på sin egen variant av spanskskritt med höga frambensrörelser när vi är ute och går, han skuttar och hoppar runt som ett litet busfrö. För mig är det helt fantastiskt kul. Jag blir verkligen lycklig av att se honom utföra alla dessa små konster. Ett tecken på att han mår bra och är stark.

Igår kom ännu ett underbart ögonblick då jag fick se honom tumla runt ensam på ridbanan i full galopp. Snön yrde runt hans hovar och han gjorde bocksprång, kickade bakut - det har han aldrig gjort förut under våra år tillsammans.

Är inte det lycka och livsglädje?

 

 

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln