Att ta "the Scenic Route"

Förra helgen var det dags för kurs med Birgitta Järnåker. Denna gång dock utan häst då Föreningen ARV, Akademisk Ridkonst Västernorrland, ordnat kurs med heldags teori med fokus på RÖRELSE, MUSKULATUR & FORM. Teorin kombinerades med ett aktivt pass med historisk fäktning med Johnny Remmerdal.

En kanondag i mitt tycke!!
Vi pratade mycket om samling och skolskrittens positiva effekter vilket känns kul då jag och Sir Louie fokuserat mycket på det. En verkligt bra och givande dag, nya insikter, påminnelser och även lite nytt fokus på min egen ridning.

 

Ibland måste jag påminnas om HUR jag vill nå mitt mål, känner att jag vissa gånger går lite vilse på min stig. Även om mitt mål är tydligt så är det lätt att hitta en genväg för att komma vidare, en genväg som snabbare för mig mot målet, men som istället inte direkt stämmer överens med mina själsliga krav. Min målsättning är att Sir Louie och jag ska ha roligt på vår väg tillsammans. Att han själv ska bjuda på sina kvalitéer när han är redo för dem. Det är inte jag som ska bestämma och forcera fram tex en piaff med hjälp av touchering med spö. Jag vill att min häst aktivt ska delta i det vi gör, att vi tillsammans med ömsesidig respekt och glädje ska utvecklas inom ridkonsten. Resan mot målet är det viktiga, det är där vi lär oss och fyller på våra ryggsäckar med nya lärdomar. Men det händer att jag hamnar på fel väg i vissa lägen. Snabbfilen istället för "the scenic route" som tar lite längre tid.

 

Nu känns det dock som om jag rent mentalt hamnat på rätt köl igen, men jag känner ett behov att få lite återkoppling på vårt nuvarande läge. Jag och Sir Louie har inte haft någon lektion eller någon kunnig på plats som tittat på vår status ridmässigt sedan Birgitta var här i September och det känns verkligen som att det är dags!

Jag tycker själv att Sir Louie har utvecklats mycket under hösten/vintern. Han känns stark och väldigt pigg. Ett kvitto på att vi inte står stilla i utvecklingen är att han fått tillbaka sin fina galopp och det tror jag kommer från vårt arbete med skolskritt. Men man vill ju gärna få ett kvitto på att man gör rätt och är på rätt väg även om det känns bra.

Etiketter: reflektioner

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln