En weekend på SPA

Den här helgen har Sir Louie fått vara på SPA. Jag öppnade upp mitt personliga SPA-Sara och där har han fått njuta och återhämta sig i två dagar!

 

Jag kände redan på veckans sista ridpass att han var lite seg och trött i kroppen så jag bestämde att helgen skulle bli en helg med fokus på kroppen och dess välmående.

 

Första dagen startade vi upp med pälsvård. Louie börjar fälla lite av sin vintriga björnfäll så vi tog fram ryktstenen och drog av en massa lös päls. Sedan fick han värsta proffsgroomingen med ryktning och mer därtill. Vi passade på att klippa hovskägg och både man & svans fick sig en uppfräschning. Under tiden jag höll på med pälsvården halvsov Louie, han tycktes verkligen njuta av att bli ompysslad.

 

När pälsvården var avklarad gick jag över till hovarna. Sir Louie fick stå i lite hovbad med örtsalt för att göra ren hans strålar från eventuella bakterier. Just detta moment är han inte lika förtjust i - han brukar för det mesta stå ganska stilla när hoven väl hamnat i vatten, men just denna dag var han mindre tålmodig. En stund hann han stå i bad så det fick räcka. Eftersom just hovarna var lite besvärligt sparade jag resterande hovvård till nästa dag. Min plan var ju att Sir Louie skulle njuta av sina behandlingar och vi var inte direkt i det läget. Jag fick dock smörja in hovar och strålar med en vår speciella hovsalva och då var han nöjd.

 

Sedan var det dags för kroppen att få massage, akupressur och healing. Det blev mycket fokus på framdelen och speciellt högersidan som var lite "hårdare" än vanligt. Ärligt talat tror jag inte att Sir Louie njöt så mycket av massagen just denna dag. I vanliga fall brukar han verkligen njuta, han brukar gäspa, dreggla och verkligen visa att han gillar det, men idag var det mer "skräckblandad förtjusning". Skönt fast inte skönt - men nödvändigt!

 

Jag varvade skönare ställen och olika tryck i händerna så det inte skulle bli så jobbigt och ibland var det helt okej, ja nästan skönt och nästa sekund visade han med hela sin kropp att DU RÖR MIG INTE DÄR IGEN! Det gäller att vara uppmärksam och se hans signaler hela tiden, annars finns risken att man får sig ett blåmärke. Vi avslutade massagen med lite skön healing då han fick komma till ro och känna att trots allt var det faktiskt skönt. Väl ute i hagen igen var han lite lätt dåsig och trött så han valde en skön plats i solen för en liten "power nap".

 

På söndagen startade vi upp igen med lite lättare borstning och sedan plockade jag fram vår kära "kamrat": massageapparaten! Lite roligt är det när jag tänker tillbaka på Sir Louies första möte med denna tingest. Han var fullkomligt skräckslagen och de första gångerna startade jag den inte ens utan den fick bara vila mot hans kropp. Nu ÄLSKAR han sin "dumper" (den heter Thumper PRO därav smeknamnet).

När jag kör med apparaten startar jag alltid på hans största muskler på bakdelen. Då kan jag bestämma vilken hastighet och "tryck" den ska vara inställd på. När jag använder massageapparaten får jag bara använda den på de stora muskelgrupperna. Apparaten tar mer än vad man kan åstadkomma med bara sin egen kropp så man får aldrig strunta i instruktionerna - då kan man vålla skada på hästen och dess organ. Jag har fått utbildning i att använda "dumpern" så jag vet vad som gäller och därför lånar jag inte heller ut apparaten till andra då handhavandet är så viktigt.

 

Louie var mycket nöjd med sin massage och det blev mycket spänningssläpp med gäspningar och frustningar. Det var ett helt annat läge än gårdagen. Nu kunde han slappna av mer och verkligen ta emot massagen.  Vi avslutade med lite stretching med morot. Det märktes direkt att vi fått igång hans muskulatur på ett bra sätt. Han kunde lätt och enkelt nå till sina morotsbitar. Mycket smidigare än dagen innan.

 

Vi avslutade vår SPA behandling med hovvård. Lite raspning, filande och daglig strålvård.

Väl ute i hagen tyckte jag att han glänste lite extra, min vackra guldgosse!

 

Etiketter: friskvård

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln