Mitt glimmande GULD!

Foto: Angelica Hesselius Foto: Angelica Hesselius

I lördgas var det då äntligen dags för årets första träning/kurs för Birgitta Järnåker!  Sedan dess har jag haft lite svårt att landa i allt jag fick vara med om med min underbara Sir Louie. Efter allt vi upplevt tillsammans blir jag så berörd och känslosam så jag har lite svårt att samla ihop alla mina tankar och känslor. Men jag ska göra ett försök :-)

 

 

Sir Louie hade som vanligt fått sina vanliga kursförberedelser iform av behandlingsstund från vår käraste Anna Karström. Det blev som alltid en väldigt bra behandling och jag har fått några nya områden att arbeta vidare med. Överlag kan man säga att han mår bra i sin kropp, men det finns alltid saker som kan bli ännu bättre. Just denna tid med pälsfällning och utrensningar i kroppen påverkar såklart humör och sinnesstämning. Sedan märks det att han börjat arbeta på ett nytt sätt i sin kropp och det tar ett tag innan muskler, ligament och annat vant sig vid denna nya belastning. Alltså bara positivt!

 

Temat för dagens två ridpass var Formgivning & Omformning. Något som passade oss perfekt för det är just det som jag känner att vi saknat och verkligen behöver ta tag i framöver. Vi har ju ridit mycket längs vägen då underlaget varit bäst just där så detta med böjning och omformning har hamnat lite i skymundan. 

 

Vi fick fyra övningar som vi ska ta med i våra träningspass framöver. Alla övningarna innefattade bågar och omformning från en sida till den andra. Jag märkte direkt att dessa övningar kommer passa oss perfekt. Både utmanande och som kräver precision. För tillfället är det själva omformningen som Sir Louie har svårast för, då han ska ändra tyngdpunkt och korta upp respektive länga ut i sidan. Vi fick även en bra övning som vi ska änvända i vårt arbete med samling, den får vi dock vänta med tills underlaget blir bättre (barmark) då det blir mycket galopp och energi, jag kan dock säga att jag längtar!!

 

 

Birgitta tyckte att Sir Louie var i sitt livs form, stark i kroppen och att han gjort många bra framsteg under vintern. Han ligger rätt i sin kropp, nu orkar han behålla en bra form i alla gångarter, han har stärkt sin överlinje. Under båda ridpassen var han mentalt delaktig och aktiv med spetsade öron och glimt i ögat. Han känns mer levande än tidigare, lite bus och divalater bjöd han också på min charmiga guldgosse.

 

Själv är jag otroligt nöjd och glad. För min egen del tyckte jag att jag hade bra fokus och att jag lyckades hålla ihop mig själv och satt bra nästan hela tiden. Jag är otroligt stolt över min häst och över de framsteg han gjort tillsammans med mig.

 

Hela kroppen och hjärnan sprudlar av energi, tankar, reflektioner, känslor och mer därtill och jag hoppas att allt inom kort ska kunna landa ordentligt. Det jag känner allra starkast är som alltid att jag ÄLSKAR min glimmande guldhäst och att jag är djupt tacksam över att få uppleva allt detta härliga tillsammans med honom.

 

TACK Angelica för att du fotade oss!!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln