När allt faller på plats

Äntligen har vi kommit igång och börjat träna igen! Förra fredagen fick vi friskförklaring från veterinären så nu är vi på gång igen!  Det känns så himla skönt!

Insåg att Birgitta kommer tillbaka för kurs igen redan nästa lördag, tiden har bara rusat iväg och vi har knappt hunnit med att träna något då vi haft tio dagars aktiv vila.

 

Träningsmässigt har vi försökt hålla oss till de viktiga övningarna vi fick på sista kursen nämligen formgivning; forma och omforma. Jag upplever att det gått lite "upp och ner" när vi tränat. Jag har en känsla av att min ädle springare inte anser att dessa övningar är krävande och utmanande nog för honom ELLER så känner han att inte kan fuska sig igenom dem och måste arbeta i alla moment och det tycker han är lite jobbigt.  Han gör dock övningarna, men på slentrian, har fokus på helt andra saker och hittar på en massa trick för att få göra något annat. Han kan "bli rädd" för en fågel eller en bil så han får explodera lite, härlig kille minsann!!

Jag själv tror dock att dessa övningar är viktiga för oss så häromdagen gjorde jag en plan och satte ihop de fyra olika övningarna till en längre övning. På detta sätt blir det inte lika mycket upprepning utan när vi värmer upp så slingrar vi oss igenom alla olika moment som finns i de fyra grundövningarna. Det blir kortare moment, snabbare omställningar och mindre upprepning. Istället får denna övning nu plats på alla våra träningspass både uppsuttet och vid hand, dock lite modifierad övning då jag arbetar honom från marken.

 

På gårdagens ridpass började jag med denna övning, men jag märkte rätt snabbt att det var svårt för honom att forma sig i ena sidan. Då kastade jag in en gammal favoritövning vi fått när vi tränat för Angelica Hesselius. Även denna övning handlar om formgivning & omformning. Vi rider på en volt och på voltens öppna del formger man hästen utåt, motställer för att sedan forma tillbaka inåt igen och fortsätta så resten av volten. När det som i vårt fall är en sida som känns svår, hämtar vi känslan från den lätta sidan och tar med oss den när vi omformar till den svåra. Den var klockren och efter bara något varv kunde Sir Louie hitta hur han ska placera sin kropp och helt plötsligt kunde vi både formge och forma om!!
Det vi hittade igen under gårdagens ridpass fanns även kvar idag. Fast ännu bättre!

Idag kunde vi lätt, lätt slingra oss igenom våra olika övningar. Formen fanns där och Sir Louie kändes så följsam när han tassade fram på böjda spår, omformning och nya bågar. Härligt!!

Ibland faller bitarna bara på plats och den känslan får vi ta med oss till nästa ridpass!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln