Att rida på sytråd

Det händer grejer trots att det är lite sommarlov och lite obalans i våra kroppar. Jag kämpar med en gammal fotbollsskada som vid vissa tillfällen gör sig påmind - tyvärr just nu vilket gör att ridning gör ONT, men jag kan inte låta bli! Sir Louie har lite obalans i sin kropp, men det håller vi på att åtgärda och han mår redan mycket bättre!

Jag har ju efter nästan 8 år fått sätta mig ner med hela min kroppstyngd i sadeln och belasta Sir Louies rygg - en helt fantastisk upplevelse! Dock väldigt svårt för mig som i mitt eget kroppsmönster vant mig vid att stå, vara lätt i sadeln och nu få möjligheten att sätta mig ner. Svårare än det låter kan jag lova!

Men vilka möjligheter och vilka nya känslor för hans rörelser som uppenbaras för mig. Varje ridpass i sadeln ger miljoner "Aha" upplevelser. Jag märker för första gången vad lätt och känslig han kan vara. Hur han kan lyssna på min kropp, om jag spänner lårmusklerna, sitter ner lite mer i sadeln OCH vad mycket lättare det blir att rida!!

Idag gjorde vi ett kort ridpass längs byvägen. På vägen från gården övar vi i skritt med lite forma/följa tanke samt lite samling. På vägen hem arbetade vi med övergångar från skritt till trav - det som tidigare varit vårt svåraste ridmoment. Idag bara flöt det på. Jag och mina signaler kunde bli mindre och mindre. Sir Louie svarade på mina signaler snabbare och snabbare, till slut bara hände dessa övergångar utan att vi egentligen bad om dem rent fysiskt. Jag kände även hur lätt han blev i handen. Det var som att ha sytråd  liggande mellan fingrarna och med en lätt, liten vibration så fanns traven där. Tror vi red i kanske 20 minuter, men min häst var nöjd och lätt svettig och hade pumpat på rejält med sina bakben. Synd och skam att ryttarinnan inte kunde göra sin häst rättvisa idag med värkande ben som knappt gick att stå på när jag väl kravlade mig ner från hästryggen, men lycklig är jag och lite smärta får man väl tåla!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln