Ett roligt träningspass

En härlig dag med ett väldigt roligt träningspass tillsammans med Sir Louie. Eftersom min kropp inte riktigt vill vara smärtfri blev det ett träningspass vid hand. Under sommartiden tränar vi inte så ofta vid hand, bara någon enstaka gång och då mest på grund av tidsbrist. Men eftersom min kropp gått ut i strejk och Sir Louie behöver hållas igång fick det bli ett pass vid hand. Ett väldigt roligt sådant!

Under vinterhalvåret har vi tillgång till vår ridlada där vi vanligtvis gör våra markpass, men då ladan används som yogalokal under sommaren blev det ridbanan som fick vara dagens träningsplats.

Att arbeta med Sir Louie vid hand är väldigt kul, men svårt. När vi kan vara i vår lada där det är litet, ett begränsat utrymme kan vi båda hålla fokus och oftast får vi riktigt fina upplevelser tillsammans. Utomhus med stor ridbana och en massa spännande saker att kolla på gör inte saken lika lätt.
Sir Louie blir alltid mycket energisk och busig när vi arbetar vid hand. För honom är detta lek och JAG är hans lekkamrat. Vem som bestämmer är inte alls lika klart, eller jo egentligen är det nog det. Det är helt enkelt så att Louie bestämmer och ibland låter han mig få lite som jag vill, men bara om det passar honom! Därför väljer jag att jobba kort och intensivt, inte en massa "dötid" utan "pang på" bara.

Min plan för dagen var att få en bra energi i honom, att han bjuder framåt, speciellt i skrittmomentet där han annars kan bli lite långsam. Sedan beroende på dagsform att vi antingen skulle prova att hitta lite skolskritt eller göra några övergångar upp till trav. Efter lite lätt uppvärmning då han får gå fri, helt lös bredvid mig, och vi samtidigt sätter någon slags kommunikation, genom att stanna, gå framåt, byta varv och så vidare för att jag vill se att han är tillsammans med mig och inte bara med allt runtomkring kör vi igång med vårt "vanliga" träningspass. Även skrittpasset innehåller kommunikation, kunna gå långsamt, kunna stanna och behålla fokuset, idag fungerade det väldigt bra och energin och farten var det verkligen inget fel på! Vi arbetar lite kort på böjda spår för att hitta igen kroppen och då börjar jag känna att det finns en hel del energi i den här hästkroppen.

Nu börjar Sir Louies show. Han gör någon slags spansk inspirierad skritt där frambenen kastas framåt, hela hans frontparti med huvud och hals vaggar fram och tillbaka. Lite buff och knuff, "kolla på mig"!!  Mmm du är underbar killen, fantastiskt vacker! Att få tillbaka fokuset på "arbete" i detta läge är inte alls så lätt så jag passar på att utnyttja hans energi med att få honom att göra korta, korta övergångar upp till trav. När vi hamnar på en lite mindre volt då jag själv känner att jag kan ha koll på honom då ber jag och snacka om att jag får något utsökt tillbaka! Han startar upp några korta fina steg i trav. Balanserat och taktfast. Sedan tycker han själv att Yeah, vad jag är bra och travar iväg. Vi lyckas dock hitta tillbaka till denna fina övergång några gånger till innan Sir Louie tycker att det är nog.

 

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln