Inspiration

Ofta när jag rider och tränar Sir Louie gör jag det ensam, om jag inte räknar in Sir Louie och mig själv. Nuförtiden är det väldigt sällan som jag har sällskap med någon som kan titta på hur jag rider.. På vissa sätt tycker jag det är bra för detta faktum gör att JAG måste bli vår egen tränare. Samtidigt lite tråkigt ibland att inte ha någon att diskutera med, få lite input på vad som händer. Det är ju rätt svårt att verkligen se vad som egentligen händer, det blir mer att förlita sig på sin egen känsla.
Jag tror inte att detta är något ovanligt bland oss som har häst. Man blir rätt van att det är "jag och min häst" som spenderar tiden tillsammans, men ibland känner jag att jag berhöver inspiration och lite nya intryck för att inte snöa in alltför mycket i min egna bubbla.Vad kan då passa bättre att ge sig ut på en inspirationsutflykt till två goda vänner och träffa dem, deras hästar och se hur de tränar?!

Förra söndagen spenderade jag min dag tillsammans med Åsa & Angelica och deras hästar. Verkligen en jättetrevlig, rolig, inspirerande och härlig dag! Angelica tränade tre av sin fyra hästar. Jag fick se hur hon valt att arbeta med sin nya häst Blenda, en kallblodstravare som hon bara haft några månader.  Angelica har inte ridit Blenda så många gånger så det var kul att se henne uppe på ryggen på denna skönhet!  De arbetade även lite vid hand och Blenda var verkligen med på noterna. Hon kommer med all säkerhet utvecklas till en mycket fin ridhäst!
Sedan fick vi se Pelle-Päls, vilken underbar figur! Pälsen & Louie är ju soulmates så det är alltid lite speciellt att få se honom. För dagen var han inte lika vild som han brukar, lite lätt träningsvärk efter att ha jobbat hårt, men alltid lika härligt att se honom in action! Sist fick vackra fröken Whisper visa upp sig och det gjorde hon med besked! För tillfället arbetas hon endast vid hand och hon visade både skolskritt, fina skolor i skritt och fantastiska travuppgångar!

Efter dessa tre uppvisningar gick vi ut i hagen och träffade Åsas fyra hästar. Det var verkligen kul att få återse Fröken Thóra & Wilda som tidigare bodde i vårt stall och självklart Åsas senaste tillskott till flocken, Najagg. Att få mysa med hästarna i hagen och umgås med dem ger inspiration och glädje på ett annat plan. Förutom att klia en och annan häst passade jag på att titta hur Åsa utformat sin hage med hönät och vatten. En massa hästsnack om allt mellan himmel och jord. Träning, hästvård, fodring. En inspirerande och härlig dag!
TACK Åsa, Angelica, Tigra, Whisper, Pälsen, Ellen, Blenda Thóra, Litla, Wilda & Najagg för en underbar dag tillsammans!

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln