En stor stark!

Idag har vi jublat, hurrat, skrattat och en och annan glädjetår av lycka har även ramlat ner på ridbanan! Har haft en helt underbart träningspass med Sir Louie och jag känner mig så lycklig och stolt över honom.

Trots en tung och ganska blöt ridbana bjöd han på en massa magiska moment och flera bevis på hur urstark han blivit.

Vi började med lite lätt uppvärmning för att hitta igen positionen i sadeln, viktigt moment för mig och bara känna igenom kroppen. Jag har några övningar som vi alltid börjar våra ridpass med som är perfekt för att checka av läget. Idag visade det sig att Louies högersida som varit lite jobbig var sådär mjuk och följsam som vi önskar att den alltid ska vara. Jag har en känsla av att han kan ha haft någon liten låsning eller liknande som påverkat högersidan. Under helgen har jag behandlat honom med massage och stretchövningar så jag tror vi kommit till rätta med problemet.

Efter att ha snurrat runt lite på ridbanan i skritt gick vi in och övade på våra senaste ridövningar. Egentligen inga konstigheter, men alla övningarna syftar till att stärka hans bakdel, speciellt hans högra bakben. Alla dessa övningar ligger på böjda spår och innehåller vändningar som efterhand blir piruetter. Till en början gjorde vi övningarna i skritt, men i min hjärna gjorde vi alla piruettevändningar i galopp.
För att skapa mer energi plockade vi fram "Trappan" där Louie ska länga och korta sina steg och även övergångar till trav och galopp. Allt vårt eviga skrittande ger mer resultat än man kan tro för nu orkar han gå i samlad skritt MED energi. Att få se hur hans öron spetsas och vinklas för att lyssna på mig, hur han höjer sin framdel och muskeltonus. Vid min gud så vacker han är, även från detta perspektiv.

I övningen "Trappan" brukar jag börja i skritt för att känna att vi har en bra kommunikation innan vi lägger in övergång till trav eller galopp. Han får samla sig några steg, länga några steg och samla igen och målet är att även kunna hitta diagonaliteten mot skolskritt.
När jag kände att nu är det dags för lite trav fick jag en otroligt fin respons från honom direkt. Här behöver han inte trava några längre sträckor utan endast några steg, mest för att just dessa övergångar är lite kluriga för honom och det stärker honom mer att få arbeta med att varva upp och sedan ner till skritt igen. Travar vi iväg tar det längre tid att hitta tillbaka igen.

Just i traven och även om jag lägger in galopp börjar vi alltid i vänstervarvet då det är lättare för honom, så även idag. En liten piruettevändning i skritt och ut till höger, lite samling i skritt, länga ut, samla igen och då blir man den lyckligaste tjejen i världen! Den övergången som Sir Louie gjorde, bara helt super!! Han startade upp i en gungande passageliknande rörelse, och orkade hålla ihop sig själv och fortsätta i denna samlade trav flera steg. Vi hade kunnat avsluta ridpasset här, jag var sjukt nöjd och lycklig!
Men, vi måste ju testa lite galopp också.

Stryka, balans, kraft. Sir Louie bara väntade på att få explodera i utsökta fattningar, vi har gjort piruetter i galopp, förvänd galopp och högergaloppen satt som en smäck idag. Han kunde bara lätt och enkelt rulla över i galoppen med styrka och balans, ibland från trav ibland från skritt. På slutet av ridpasset tänkte att jag skulle testa och liksom trycka på lite längs långsidan i galopp. Kanske inte mitt smartaste drag, men man måste ju prova ibland. Det sa bara smack och hans bakben dundrade ner i marken och jädrar vilken fart och kraft det blev! Jag erkänner, det var nästan att jag inte fick stopp på hans framfart, helt underbart!  Två mycket nöjda och lyckliga figurer vandrade hem från ridbanan idag.

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln