These boots are made for walking

Fortfarande is, is och ännu mera is. Verkligen trist och lätt frustrerande då ridning tyvärr är uteslutet i dagsläget.
Jag vågar helt enkelt inte mig på att rida då isen är så hård och vissa dagar polerad med en tunn hinna med vatten så jag märker att broddarna tar väldigt dåligt.

Häromdagen halkade Louie till rejält då vi var ute på promenad och då känns det skönt att han bara behöver fixa sin egen balans och inte en klumpig ryttarinna som med all säkerhet hade sabbat hans tyngdpunkt rätt ordentligt. Jag är dock väldigt, väldigt ridsugen och träningssugen, speceillt med tanke på att jag ska iväg på en veckas arbete i Göteborg och det hade varit fint om Louie varit ordentligt tränad före dess.
Jag försöker se saker & ting ur en positiv synvinkel, även om jag inte klarar det varje dag.
Det finns som sagt ljuspunkter och saker jag är tacksam över för även om isen håller oss i ett fast grepp så finns det en hage med barmark och vägen till och från den hagen är okej för oss barfotingar att gå på för det mesta. Vi behöver inte heller trängas med skotrar eller läskiga skidåkare när vi är ute på äventyr i byn.
För mig så handlar det bara om att gilla läget och göra det bästa man kan av situationen, även om det inte är lika lätt varje dag.

Tur att vi har ladan där vi kan arbeta lite vid hand och ändå hålla den typen av muskler i någon slags trim. Vi kör lite korta pass med olika slags övningar som jag plockat med mig från ARkursen med Hanna Engström. Jag hoppas även kunna filma vår övning som vi arbetar med på studiecirkeln, men just nu är inte arbete vid hand riktigt Sir Louies melodi. Han blir antingen vild och lite lätt bångstyrig eller så tycker han det är supertråkigt, så vi får se hur det blir med filmning.

Varje dag tar vi oss en lång promenad iförda broddar och fickan full med belöningsgodis. De dagar och på de ställen där man känner att broddarna biter bra blir Louie rätt pigg. Han gör små skutt, lite galoppanslag, travövergångar. Helt fantastiskt kul och jag formligen ÄLSKAR att all denna energi kommer från honom själv, han bjuder upp till dans och lek utan att jag ber honom. Ärligt tror jag han tycker det är skönt att känna fast mark under fossingarna och få jogga och skutta runt lite för att lätta lite på den energi som byggs upp i hästkroppen. Så även om vi inte får så mycket styrketräning och muskelträning så promenerar vi nog en 4-5 km per dag så vi håller trots allt igång våra kroppar & själar. Bootsen är flitigt använda, till skillnad från ifjol då jag kunder rida honom barfota i snön, men det är fullkomligt uteslutet i dagsläget.
These boots are made for walking - och även lite yster dans med en lurvig röd <3

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln