Urladdning

Hela förra veckan var jag i Göteborg och jobbade. Lite ovant för mig att inte vara i stallet och tillsammans med Sir Louie på sju hela dagar!

Det kändes lite "sådär" att resa iväg förra måndagen. På söndagen hade Louie och jag en underbart härlig promenad. Louie var pigg och busig och vi hade verkligen jättemysigt. Allt kändes perfekt tills jag skulle släppa ut honom i hagen. Utanför haggrinden halkade han omkull och vips satt han på baken i snön. Han var snabbt på benen igen och jag tror han mest blev förvånad och undrade vad sjutton som hände, men typiskt att de skulle hända precis då jag skulle åka iväg. Nu gick allt bra och en veckas ledighet med hagvistelse på programmet har nog bara gjort honom gott.

Det känns dock otroligt skönt att vara hemma igen, jag tror faktiskt att Louie tycker det också!
Igår tog vi oss en promenad, eller det blev mer en joggingtur. Jag ville försäkra mig om att han var okej i kroppen och inte stel så jag tyckte att en promenad i grimma kunde vara bra. En extremt pigg kille med en massa energi i kroppen travade, gjorde galoppanslag, visade prov på sin egen version av spansk skritt där framben & huvud/hals kastas till höger och vänster. Så himla härligt med denna energi!! Det gör mig verkligen glad och lycklig att se honom bjuda upp till lek och dans på detta sätt och för mig det allra viktigaste - allt detta kommer från honom själv. Så någon lugnt tur blev det inte. Jag var svettig, trött, anfådd, men med en väldigt skön känsla i hjärtat.

Idag la vi på sadel och begav oss ut på byvägen. Jag trodde nog att Louie bränt en del av sin energi så det skulle bli rätt lugnt, men så var inte fallet. Det blev ännu en urladdning med trav och galopp i full fart. Vid två tillfällen laddade Sir Louie för bocksprånng, vilket är extremt ovanligt. Tur att jag lyckades få honom på andra tankar för jag tror inte jag suttit kvar om han lyckats. Några stilpoäng vann jag inte under dagens fartfyllda ridtur. Sir Louie var väldigt nöjd och belåten, han har pustat och frustat. Jag tror att detta var exakt vad han behövde, att få släppa lös urkraften han har inom sig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln