Hästens År

Igår hade vi vår årliga hälsokontroll med veterinärbesök och även vaccination.
Sir Louie var verkligen duktig och ställde upp på bästa sätt.  Vi har även en mycket lyhörd veterinär som sätter sin patient - i detta fall hästen i första rummet. All undersökning skedde helt på Louies villkor, det tycker jag är ett mycket proffsigt sätt av en veterinär! Allt gick fint och betyget blev att Sir Louie är en mycket fin representan för en häst vid god vigör!
Så himla skönt!!

Känns ju helt fint att fira det kinesiska nyåret och fira att vi går in i Hästens år efter gårdagens besök. För Sir Louies del blir det lite vila nu under helgen då han inte bör anstränga sig efter sin vaccination. Men det passar perfekt med några lugna dagar då vi haft några riktigt fina träningspass under veckan.

Det känns verkligen som om vi är på väg mot något nytt. Något stort som ligger lite, lite längre fram på vägen och snart är vi där. Jag tror själv att det är en högre grad av samling, kanske det är skolskritten som börjar bli mer"självklar och säker". Otroligt spännande är det och varje ridpass nu känns som ett äventyr. Jag anar även en liten attitydförändring hos Unge Herrn. Han känns mer redo och kan bjuda till och ställa upp lite mer än tidigare.

Häromdagen var jag grymt ridsugen, men när jag kom till stallet blåste det och var rikitgt busväder. La om min plan till att kanske gå in i ladan en stund, men det kändes som inte rätt. Det slutade med att vi gick ut en snabbrunda på promenad. På vägen kände jag att det kanske inte var så blåsigt och eländigt trots allt. Hmmm vi kanske ska slänga på sadeln? Eller är det bara så att jag VILL rida?

Tillbaka i stallet kastade jag på sadeln och frågade Louie om det var okej att vi bara testade lite grejer på gårdsplanen. Bara några varv, några minuter. Jag kände att jag så gärna ville testa och rida honom med kandarstången då den fungerade så bra vid arbetet vid hand. Jisses vilket ridpass vi fick! Louie hittade takt och rytm och skolskrittade flera steg fram och tillbaka längs hagen. Efteråt blev det glädjetårar i massor, fina, underbara Louie. Mitt hjärta .

Efter detta ridpass tycker jag att Louie hittat mer och mer kopplingar i sin kropp. Vi har trotsat blåsten och ridit längs vägen där vi har det bästa underlaget. Övergångarna mellan skritt och samlad trav blir bättre och bättre och även lättare. Det kommer även fler och fler tillfällen då han själv hittar takten mot skolskritt.

Hästens år präglas av framåtanda, förväntan och förändringar.

Välkommen till Hästens år!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln