Inspiration & på rätt väg

Hos Eleonor & Snjall Hos Eleonor & Snjall

En härlig vecka som bjudit på fart, fläkt, inspiration och nya insikter.
Jag började veckan med att besöka min kära vän Eleonor och hennes hästar. Mysigt att äntligen få träffa hennes söta hingstar Snö & Stierna. Vilka energiknippen!! Jag fick även förmånen att se lite hur Eleonor tränar med sin isis Snjall vilket var otroligt lärorikt. Eleonor är en tjej jag verkligen beundrar för hennes sätt att analysera och bryta ner övningar och ridning till små, små beståndsdelar. Hon har med hjälp av belöningsbaserad träning skapat ett helt nytt kommunikationssystem med sin häst. Jag är grymt imponerad!  Det var verkligen intressant att se hur de löste vissa delar av sin träning - underlaget till trots för det var inte det bästa. Så det blev en rejäl dos med inspiration som jag kunde ta med mig hem i bagaget!

I helgen kom Angelica på besök till oss. Känner mig otroligt tacksam för att hon tog sig tid att titta lite på oss OCH TACK Sir Louie för att du är så tydlig och visade vad som stör dig för tillfället. Jag har haft en känsla av att det är något i hans kropp som spökar, men inte riktigt hittat rätt. Skönt med nya fräscha ögon som kunde se och känna lite vad som besvärar. Känns lite som att få bekräftat att jag känt "rätt" och varit inne på helt rätt spår även om jag inte helt fattat. Hursom så är det en spänning i nacken som besvärar Louie, han vill gärna lägga huvudet lite på sned istället för att böja.
Angelica passade även på att göra en snabbkoll av Louies hovar. Känns som om Louie och jag verkligen kämpar med dessa hovar för tillfället. Svårt att få till det, ena dagen tycker jag att det är rätt okej och dagen efter kan det kännas bedrövligt. Angelica tyckte dock att det såg fint ut med några små justeringar så kanske vi är på rätt väg ändå. Louie tycks dock inte ha några besvär, han rör sig perfekt både på vägen och i ladan så det sitter nog mest hos mig.

Louie och jag avslutade veckan med en skön söndag. Vi var helt ensamma inne i stallet, släckte ner all belysning och sedan fick Louie akupressur, massage, ryktning, stretching och såklart Akku-halsduken! Det blev en jättebra stund där Louie vilade, slumrade och njöt. Vi hittade punkter på hans kropp som var magiska. Ett lätt tryck, mjuk massage och vips så hände grejer på helt andra ställen i kroppen. Louie kunde vara lugn och bara ta emot, försvinna iväg lite i sina tankar men även delta.
Jag tror vi lyckades lösa upp några spänningar och få igång det så viktiga flödet i kroppen.  Vi tog en promenad efteråt, både för att Louie ska få känna hur det känns i kroppen  och för att rörelse hjälper till att få ut alla slaggprodukter ur kroppen. Jag själv var helt slut efteråt, trött och orkeslös tillskillnad från Louie som var som en gummiboll och hoppade runt som ett busfrö längs vägen. Skönt, bästa kvittot man kan få!

Acu-Nail - vår nya bästis!
Etiketter: reflektioner småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln