Fantastisk Fredag!

En snäll, men lite läskig kille från Norrskog som kom gående i skogen utanför hagen med BÅDE reflexväst och snöskor gjorde att alla hästarna var lagom stimmiga när jag kom idag! Jag fick gå längst bort i hagen och hämta Louie för han tyckte det var alldeles för farligt att komma i närheten av grinden. Fnysningar och skuttande och mycket funderande om det verkligen var säkert att gå iväg med mig och lämna de andra. Han var inte speciellt nöjd med att följa med mig in i stallet.

Jag hade planerat för en ridtur och idag hade vi kunnat få ett träningspass som var "once in a lifetime" eller dess raka motsats. Då Louie hade kopplat på hela sitt nervsystem med alla nerver på utsidan av kroppen bestämde jag att ridturen får vänta.
Jag hade fullt sjå att få honom så pass sansad att jag kunde lyfta upp hovarna och dra på bootsen. Vågar inte gå ut med detta energiknippe utan broddar även om det är barmark på flera ställen. Är tacksam för att jag arbetat med belöningsbaserad träning när det gäller att lyfta hovarna för annars hade det aldrig fungerat.

Louie var svettig och varm innan vi ens lämnat stallet och han blev inte så mycket lugnare ute heller. Men han är väldigt vacker då han är så där uppspelt. Efter att ha gått en stund lugnade han sig så pass att han kom på att vi kunde leka jagis istället. Mycket bra intervallträning och flåsigt för mig som måste springa rätt mycket.

Vi tog en sväng ner till ridbanan som nu är skottad och underlaget var riktigt fint, bättre än jag trodde. Bestämde mig för att släppa lös Louie en stund och testa vårt senaste inköp, hans halsring. Min plan med halsringen är att den ska vara lite "säkerhetsbälte" för mig då vi rider och han är superpigg. Något jag kan hålla mig i för att slippa ta så mycket i tyglarna. Sedan har jag någon slags dröm eller idé att kunna arbeta honom lös vid hand med bara halsring, samt ett bra verktyg vid lek & bus.

Kändes verkligen som en bra dag att släppa loss lite energi. Louie var ju redan taggad till tusen så det var inga problem att  skapa energi.
Oj, oj, oj vad roligt vi hade! Louie har skuttat runt bredvid mig och vi har busat och jagat varandra. Jag önskar verkligen att jag kunnat filma honom för han är bara så utrycksfull och ser så pampig ut! Vi har lyckats göra travövergångar och andra små skutt som han bjuder på. Helt underbart!!
Vi blev båda svettiga och småtrötta efter vårt första lekpass. Tycker att halsringen fungerade som jag tänkt mig och Louie verkar trivas med att få vara lös och fri, men han kan ändå fokusera och arbeta. Kvalitén blir ju inte alls lika bra som när vi har träns med bett och kapson, men den energi vi får när han får vara helt lös känns som en viktig pusselbit.

Tycker vi fick ett superhärligt träningspass med en massa godbitar. Jag hoppas att Louie sparat lite energi till imorgon för då tror jag banne mig att vi ska ta ett träningspass på ridbanan!

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln