Stalljour!

Bara en dag kvar på stalljouren, jag måste erkänna att jag längtar lite till på söndag för då ska jag ha sovmorgon!! För mig har det blivit tidiga mornar med utsläpp av hästarna, visst jag känner mig lite småtrött, men det är ju så himla mysigt.

När jag kommer på morgonen stannar jag alltid till utanför stalldörren och knackar på dörren, väntar på svar innan jag kommer in. Det kan ju verka helt galet, men en klok häst som tidigare bodde i stallet har berättat att så ska det vara. Inte går du in i någon annan människas hem utan att knakcka/ringa på dörren!! När jag öppnar dörren möts jag av ett hjärtligt och härligt hummande från hästarna. Godmorron hästarna svarar jag.

Vi har hittat våra morgonrutiner, hästarna och jag. Nu vet de att det är jag som kommer på morgonen och då gör vi saker och ting på mitt sätt. Gossarna har ingen som helst brådska, de smaskar och mumsar sin mat medans jag och Fröken H gör oss redo för att gå ut.
Fröken H är nog den snällaste häst jag någonsin träffat. Hon står alltid stilla och väntar tills jag är klar med täcken och annat, så otroligt tålmodig och snäll. Utanför stalldörren vill hon stå och vänta en stund, andas in utomhusluften och spana lite mot skogen. Jag har ju ingen brådska så jag låter henne göra som hon vill. På vägen till hagen hämtar vi upp hennes morgonhink och höpåse, vilket hon tyckte var väldans konstigt första dagen, men nu så har hon full koll så hon stannar snällt i dörröppningen medans jag går in och hämtar upp maten. Sedan ut i hagen och lite morgongymnastik!

In i stallet igen för att hämta killarna som snällt väntat på sin tur. Ingen hets eller sparkande i boxdörrar, allt flyter på så lugnt och fint. Louie har sin egen rutin när han kommer ut i hagen. Först ska han dricka vatten, sedan äta lite och "mitt i maten" tar han sig en rejäl rullning i snön eller ännu bättre och skönare i leran! Medans hästarna äter sin frukost hinner jag med stalltjänsten plus att jag under veckan hunnit med att städa och putsa Louies utrustning, så nu hänger alla träns så fint på sina krokar putsade och blanka.

Idag var det dock Sir Louies förmiddag, behandlingsdag med käraste Anna Karström!  Louie har verkligen fått en skön genomgång av sin kropp, både på insidan och utsidan! När Anna och Louie träffas blir det aldrig en  "vanlig" behandling, det händer alltid en massa spännande saker på olika plan, så även idag. Idag var det akupressuren som var viktigast. Skönt och lite jobbigt på samma gång. Under behandlingen slumrade Louie till, han stängde till och med sina ögon och andades djupt, djupt. Louie vet verkligen vad han vill ha, han bjuder in och visar att så här ska vi göra, men han kan i samma andetag vara lite skeptisk. Det blev som alltid en jättebra stund för både kropp och själ.  Efter behandlingen tog vi en kortare promenad tillsammans med Anna & Vilgot. Skönt att få komma ut och röra sig lite för att  få ut lite slaggprodukter ur kroppen.
Imorgon blir det ledig dag. Kanske en promenad och om vädret tillåter ska Louie få vara fotomodell åt mig!

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln