Helgkurs!

Foto: Anna Karström Foto: Anna Karström

ÄNTLIGEN var det dags för mig och Sir Louie att få träffa vår egen mästarinna Birgitta! Både Louie och jag har längtat efter att få ta del av Birgittas gedigna kunskaper, få ett kvitto på att vi är på rätt väg och få lite nytt att öva på. Sedan är det som alltid roligt och inspirerande att få träffa och titta på alla övriga ekipage, snacka med goda vänner och fylla på kunskapsbanken. Man lär sig massor genom att titta på andra ekipage och lyssna på Birgittas förklaringar.

 

Dagarna innan kursen var jag helt orkeslös av min allergi. All min kraft gick till att sköta om Louie, fixa i stallet sedan direkt ner i sängen och sova. Inte den bästa uppladdningen, speceillt inte för Louie som mår bäst av att vara igång. Han var dock som alltid strålande, mitt vackra hjärta! Lite trögstartad, så jag fick minsann bekänna färg och kämpa för varje steg.

Första ridpasset blir ofta en liten check av hur läget är för dagen sedan testade vi en för oss ny övning som jag kände att den här passar verkligen för oss. Jag tycker det är lite extra roligt då det är en övning som härstammar från de gamla mästarna i detta fall Francois Robichon de la Guériniére. Övningen är hämtad ur hans bok "Ecole de la cavalerie" som skrevs 1729. Han kallar övningen Doublé som på svenska då blir dubbel. Övningen består i två delar, en större och mindre fyrkant där två av hörnen rids med vanlig hörnpassering och de andra hörnen rids i en kvartspiruette. Den lilla fyrkanten passar Sir Louie perfekt! han är extremt duktig på att ligga på små, små ytor och bara vända runt sin kropp, verkligen komprimera sig och få mycket hjälp att lägga över sin vikt på bakbenen. Vi gjorde övningen både i skritt och trav och även inslag av galopp. Jättekul! En övning där det händer saker hela tiden och det är något som Louie verkligen gillar! Det gäller bara för mig att hålla koll på allt inklusive mig själv - där finns det en del att jobba vidare på.

Andra ridpasset var Louie mer igång och vi fortsatte att repetera det vi gjorde första ridpasset sedan fick vi börja testa anslag mot skolgalopp. Så otroligt kul och spännande! Louie han fattade såklart direkt och jag kände att det hände så mycket i hans kropp i denna övning. Jag har lärt mig känna igen dessa tecken från honom och ibland blir han totalt konfunderad och fattar knappt själv att han kan, orkar, har styrkan och att hans kropp svarar. En helt ny upplevelse för honom i sin kropp, det är häftigt! Jag är verkligen jättenöjd med kursen och känner en sådan stor beundran och ödmjukhet inför min vackraste Sir Louie. Nu har vi lite nytt att arbeta vidare med och det känns inspirerande och otroligt roligt.
Efter kursen har Louie fortsatt visa styrka och entusiasm. Det är precis som att kursen satte igång något inne i honom, något triggades igång, väcktes till liv. Han har bjudit mig på skolskritt, inte bara något steg utan en lång sträcka längs vägen. Häromdagen hade han bråttom, bråttom till ridbanan och sprang in genom grinden och bara sa, Kom igen nu Sara, nu kör vi! Han förmedlar en ryttarkänsla som jag aldrig upplevt förut. När jag får sitta däruppe på hans rygg känner jag en sådan stolthet och kraft. Min finaste Guldprins.

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln