Sommarkostym i bländande GULD

Midsommarafton är bara några timmar bort och ännu en gång har jag & Sir Louie klarat vårt mål att all lurvig vinterpäls skall vara borta tills dess ;-)

Det kan ju låta helt galet att vinterpälsen kan vara kvar ända in i Juni, men Louie brukar mer eller mindre se ut som en björn eller mammut under vintern med många, långa hårstrån. Det är inte alla år vi klarat av att plocka bort vintern innan sommaren är på plats. Det brukar dröja sig kvar små rutor på magen & på bakdelen, men detta år har även dessa strån fått ge vika för sommarens outfit.

I ärlighetens namn har faktiskt sommarkostymen varit komplett, i några veckor. Måste även tillägga att den sommarkostym som Sir Louie valt för året är blankare och mjukare än någonsin. Eller har jag glömt hur den brukar vara?

Jag tycker även att han klarat sig mycket bra från insektsbett och liknande vilket glädjer mig då han brukar bli otroligt angripen - eller vara mycket populär hos de små krypen. Upplever även att färgen är djupare och möjligen lite mörkare än vanligt. Det finns en lyster och ett blänk som han inte haft tidigare. Verkligen tjusigt! Hans mörka ål och tigerränder på benen syns också betydligt tydligare och jag tycker han är så himla vacker.

Under årets pälsfällning har jag testat en ny örtblandning som är framtagen för päls, man & hud (DermiX- Top Coat). Han har villigt ätit denna ljuvligt doftande blandning. Även om Louie inte haft några problem med exempelvis eksem eller liknande så valde jag att prova ge honom en kur på cirka 3 månader och kanske det är dessa helande örter som gjort susen för hans nya blanka JAG. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln