När det känns lätt är det rätt

När det känns lätt är det rätt. Just dessa ord har en mycket klok kvinna sagt till mig. Hon sa även att när det är rätt går det lätt. 

Att våga lita på sin egen känsla och fatta det beslut som jag känner är mest rätt för mig och min häst är inte alltid så enkelt.  

Louie är ofta så tydlig med vad han vill och önskar. När jag tex masserar brukar han visa mig vart han vill att jag ska vara. Det kan vara att han ställer sig på ett visst sätt och om jag inte förstår då kan han backa in rumpan i mig så jag inte på något sätt kan missförstå att det är just där han vill ha massage. Ibland pekar han med mulen och om jag hamnar på fel ställe får jag en blick som talar sitt tydliga språk! DU ÄR PÅ FEL STÄLLE!! Hmm ursäkta och förlåt ers överhöghet, jag ska genast bättra mig!

Just dessa tillfällen känns för mig ganska "enkla" att göra rätt. Betydligt svårare är det då jag bara får en känsla av att just detta känns bara så fel. 

I vanliga fall brukar Louie flytta ut och sova några nätter i veckan utomhus redan i Maj, men i år har det inte alls känts rätt. Jag har känt ett sådant gigantiskt motstånd så fort frågan kommit på tal. Känslan har varit som någon satt upp båda händerna och bara vrålat, NEJ, NEJ, NEJ! Är det min känsla, mitt motstånd eller kommer det från Louie?

Jag är ju nämligen väldigt hönsig då det gäller min Guldprins. Ibland får jag för mig att han kanske är sjuk eller mår dåligt på något annat sätt. Kanske han inte vill att jag ska rida mer utan han kanske bara vill skrota runt i hagen utan krav? Även vid dessa tillfällen brukar han visa mig om jag är ute på fel spår, vilket jag oftast är! Men för att försäkra mig och för att lugna mitt inre tog jag till slut hjälp då jag inte kunde komma till rätta med varför jag kände som jag gör. Tur jag känner en sensitiv djurkommunikatör.


Sara, säg inte vad det gäller, säg bara vad du känner.
Ja, jag känner nej.
Bra för Louie är inte redo att vara ute på nätterna än. Han kommer säga till dig då han är redo och tills dess vill han komma in på nätterna och vila i sin box och få lugn och ro.


Ja, det var väl svar på tal. Där för har Louie ännu inte flyttat ut, men imorgon då blir det premiär för uteliv. Jag tror han är redo även om jag vet han kommer vara ganska trött de första dagarna. Det är såklart en omställning på flera sätt. Min plan är att han ska få komma in och vila lite med mig inne i stallet på dagtid. Få lite massage och mysa, inget ansträngande arbete.
De senaste dagarna har jag själv känt att detta beslut känns lättare och lättare.
Det är nog rätt, för det känns ju lätt.


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln