I´m back!!

Foto: Moa Lindblom Foto: Moa Lindblom

Borde ha lärt mig vid det här laget att aldrig underskatta och aldrig heller sluta förvånas över en viss röd fyrfoting. Ja, vad kan man säga mer än att denna häst är fantastisk på så otroligt många sätt. Jag får bara buga och bocka och tacka för att han bjudit in mig som deltagare på denna häftiga resa i ridkonstens förlovade land.

På helgens kurs visade han ännu en gång sin storhet, min ädla Sir Louie som gått från trött trotjänare på ridskolan till en stark och ståtlig stridshäst och läromästare inom ridkonsten.

Som traditionen kräver fick Louie sin speciella "inför kurs behandling" av Anna. Det blev en behandling som verkligen nådde högre höjder på alla plan. Kroppen talar sitt tydliga språk. Louie berättar vad han önskar. Anna lyssnar och verkställer. Louie är väldigt nöjd med att få hålla i taktpinnen och bestämma vad som ska göras och inte. Han vet att med Anna går det för sig för hon hör, lyssnar och gör det han önskar. Det är väl så man ska behandla en Sir.

Två fina träningspass fick vi för Birgitta. Sir Louie fick mycket beröm för sin muskulösa kropp. Det är sällan man ser en sådan välmusklad häst idag. Det känns ju inte alls fel! Visst vet jag att han är fin i kroppen, men det alltid kul att höra från en hästmänniska jag beundrar och som har så mycket erfarenhet, plus alla hästar hon träffar i sitt yrke.

Första ridpasset var lite uppstart och komma igång i kroppen för Louie. Andra ridpasset var helt fantastisk med massa fart och energi. Louie ville bara galoppera, hela tiden. Det är en härlig känsla då han hela tiden ligger på gränsen till galopp, nästan så halva kroppen går i trav och andra halvan i galopp. Tanken var att vi skulle titta lite på skolgaloppsanslag, men Birgitta som även hon lyssnar på hästen valde en annan inriktning. Vi fick ta våra första steg mot Terre á Terre.
Något som Sir Louie aviserat från första gången han träffade Birgitta. Jag kommer aldrig glömma det ögonblicket då hon bara rätt och slätt sa att, Sara, det här det är en terre á terre häst!

Det är ju helt galet egentligen! Det är ju sådant man ser på uppvisningar. Ska jag & Louie hålla på med det?! Jag fattar det knappt. Jag är bara så otroligt glad, stolt och GLAD och STOLT!
Nu har vi verkligen något att bita i, en utmaning för oss båda. Vi måste hitta vilket sätt vi ska använda oss av för att sätta kommandot. Om vi ska hitta terre á terre från skritt och samling eller från samlad galopp. Nu har vi provat båda och kanske just att hitta rörelsen från galoppen kan vara vår väg. Vi måste även jobba vidare med styrketräningen såsom piruetter som hjälper Louie att hitta rätt hur han ska placera sina bakben, skolskritt som stärker länden och skolgaloppsanslag som ger stryka och bärighet. Jisses så mycket roligt vi har att arbeta med! 

Idag då vi skrittade bort lite träningsvärk ur kroppen (mest min) fick jag sitta på min stolta och ståtliga guldgosse och drömma om våra kommande ridturer i terre á terre.
Pass upp! Självklart lyssnade Louie på mina tankar.

 

 I´m back and I´m stronger than ever!


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln