La Bomba

Den här veckan har jag & Sir Louie haft vår första lektion i groundwork för Hanna Engström. Det är alltid lite spännande och en aning pirrigt att möta en "ny" ridfröken. Vad ska hon säga om oss egentligen? Gör vi rätt eller är vi helt fel ute?

Lektionen skedde på nätet så vi hade inte direktkontakt utan jag hade filmat mitt och Louies arbete i hemmets lugna vrå. Visade de övningar vi arbetat med och satt ihop det hela i en kort film som Hanna sedan tittat på och på vår Webbträff gick hon igenom vår film och kom med förslag på hur vi kan komma vidare.
Jag måste verkligen säga att dessa lektioner på webben ger väldigt mycket. Säkert beror det på att Hanna själv har så mycket erfarenhet och lätt kan se hur hästarna rör sig och hur vi människor förhåller oss till hästen. Att jag skulle få så mycket med mig efter mina 3,5 minuter på film trodde jag inte! En mycket positiv överraskning och jag känner mig verkligen ännu mer inspirerad och engagerad att fortsätta arbetet tillsammans med Sir Louie. Vi fick lite nya saker vi ska träna på, lite hemläxa, som skall filmas tills nästa gång.
Jag och Louie har redan tränat och övat några gånger, men jag har märkt att han är väldigt taggad och har en massa energi så det har varit svårt att hitta lugnet och kunna jobba med det stillastående arbetet. Det är dock inget jag sörjer över för jag tycker det är superkul när han är laddad och full av energi. När vi jobbade inne i ladan häromdagen var han väldigt "på", så jag bestämde mig för att avsluta vårt arbete vid hand ute där vi har lite mer yta att vara på, samt ett annat underlag.

Oj, oj, oj! Önskar jag hade tagit med mig kameran och filmat honom för han var verkligen superfin! Han gjorde travövergångar, helt på egen hand och på slutet var han så överladdad att han började skutta i någon slags galoppsprång och han hoppade jämfota bak - kanske en början till terre á terre vid hand? Hi, hi!

Efter det träningspasset har jag ridit honom lite för jag känner verkligen att han behöver göra sig av med lite energi. Jag tycker att ridningen fungerar riktigt bra. Det känns som att vårt arbete vid hand ger honom mycket som vi kan använda oss av i ridningen. Det är både roligt och positivt samt att det ger ännu mer energi till att fortsätta och gå vidare med arbetet vid hand.

Det jag märkt mest sedan vi började fokusera allt mer på Groundwork arbetet är att  Sir Louie fått ett skönt "gung" i kroppen. Han känns väldigt mjuk och följsam, kan sjunka mer i sina leder och ha en takt som ligger nära skolskritten. Jättekul!
De senaste dagarna har det varit ett litet annat läge i kroppen, på grund av all lera som är i hagen. En jobbig period för Louie då han sjunker ner i leran och det är påfrestande för senor och leder. Jag märker verkligen vad han tycker det är skönt att få komma ut på fast mark där han kan ta ut steget och bara röra sig utan att det känns tungt eller att underlaget inte svarar. Imorgon ska han därför få njuta av massage och helande händer. Lite söndagsmys!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln