Lika men ändå olika

Sir Louie & Kopparpälsen - så lika men ändå så olika. Foto av Åsa Hesselius-F alldén 2010 Sir Louie & Kopparpälsen - så lika men ändå så olika. Foto av Åsa Hesselius-F alldén 2010

En vecka med regn, blåst och ruskväder. Det har inte blivit mycket ridträning den här veckan för mig och den gode Sir L. Tur och tacksamhet att vi har vår älskade lada där vi kan arbeta med arbetet vid hand så vi får oss lite träning ändå.

Jag och Louie övar vidare på vår läxa vi fått av Hanna och det börjar gå framåt. Vi övar på olika led positioner och jag försöker utröna vad han föredrar i de olika varven - för det är inte alls lika till höger och vänster. När vi varit ute på promenader har jag passat på att testa dessa fyra positioner , även om vi då inte har kapson och ledtygel utan vanlig grimma och grimskaft. Jag märker att Louie och jag är vana vid att jag går först och han bakom. Nu ska vi kunna göra tvärtom och det är inte så plätt lätt. Jag tycker dock att det börjar kännas mer och mer bekvämt för oss båda så det känns positivt.

Igår övade jag och Louie en stund inne i ladan, men jag märkte att det var något som inte var helt optimalt. Louie ville lägga sitt huvud lite på sned, titta utåt oavsett vilket varv vi gick i. Jag har haft en känsla av att det är lite jobbigt med hans framdel, hals och nacke. Så det blev ett kort pass och istället försökte jag massera honom lite för att mjuka upp och försöka lätta lite på spänningen. När vi kom ut i hagen gjorde han helt själv någon slags knyck och det bara smattrade till i nacken. Snacka om låsning! När jag la handen på nacken var det alldeles varmt.  Känns så bra att det lossnade och att han gjorde det själv!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Louie har fått massage av sin framdel och även haft på sig sin Akku-halsduk på nacken och halsen. Efter lite hovpyssel gick vi ut på en lek och bus promenad. Louie var superpigg och som han har travat - och jag sprungit! Det kändes verkligen skönt för då tror jag att det som bråkat i nacken har lossnat rejält. 

 

Jag var även och hälsade på Angelica och Åsa igår. Förutom sedvanligt hästprat, god lunch och härlig samvaro, tittade jag på när Angelica tränade Pelle-Päls och Ellen.

Att få se Pälsen är alltid en fröjd för mig. Han och Louie var ju bästa bästisarna då vi bodde i samma stall. Jag förstår mer och mer varför dessa två gossar gillar varandra så mycket. De är så otroligt lika, men ändå olika. När jag ser Pälsen dansa runt i longeringen ser jag så många likheter med Louie. Gester, rörelser, minspel, det är som att se Louie fast i en annan kropp. Det är alltså inte bara färgen och den vita bläsen som är lite lika utan mer delar av deras personlighet som finns hos dem båda. Pälsen är dock lite mer eldig i sitt temperament och Louie lite mer jordad så där tror jag att deras olikheter balanserade varandra på ett bra sätt. Den ena ger lugn och den andra ger energi. 

Pälsen bjöd på en jättefin uppvisning tillsammans med Angelica. De har jobbat en del med longeringen så det var kul att se. Jättefin samling i traven som kan göra vem som helst avundsjuk!! Traven över huvudtaget är så himla fin hos denna häst. Taktmässig och med balans. Verkligen super! Hjärtat blir varmt av att se dem tillsammans och veta vilken resa de gjort.
I´m impressed!!

Även Ellen visade jättefint arbete i groundwork. Hon är verkligen duktig i det stillastående arbetet och det är lätt att se hur hon flyttar sin vikt framåt, bakåt och till sidan. En jättebra lektion för mig då jag behöver lära mig att se för att kunna se samma sak hos Louie. Jag fick njuta av deras arbete med öppnan och slutan vilket jag själv hoppas kunna lägga till i mitt och Louies arbete så småningom.
Vi pratade lite ställning och böjning genom hästkroppen och det blev mycket spännande.  Jag fotade en serie med bilder uppifrån, stående på en hög pall,  med olika mycket böjning och ställning genom Ellens kropp och det var verkligen intressant! Stort TACK till Angelica, Pälsen & Ellen för allt jag fick se och lära mig.
Två mycket inspirerande och lärorika träningspass som gav mig en massa ny energi och träningsvilja - trots regn, blåst och ruskväder!
 

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln