Horn i sikte

Just den här tiden på året tycks Louies hovar ha en enorm tillväxtperiod. Från en dag till en annan kan det växa jättemycket. Ja, jag vet. Egentligen är det inte möjligt, men hovarna bara ränner iväg och det växer så det knakar!
Det gäller verkligen för mig att hålla efter hovarna varje dag så de inte drar iväg alldeles för mycket. 

Sedan i Juli har vi kämpat med Louies hålvägg. Jag kan ärligen erkänna att jag vissa dagar misströstat och funderat på om vi någonsin ska komma till rätta med detta elände. Jag har tvivlat på mig själv. Funderat på om jag verkligen klarar av att hålla efter sprickan på rätt sätt. Tänk om jag bara gör saker värre?! Jag har ju fått sköta om Louies hovar helt själv nu då vår hovvårdare varit justerad i ryggen. Vi har dock haft mycket kontakt. Foton på Louies hovar har skickats och jag har fått konstruktiv feedback. Jag själv har lärt mig massor under den här tiden. Det är som att jag känner hans hovar ännu mer nu då jag fått göra denna resa själv fast med god hjälp och stöttning. Vilket jag är mycket tacksam över på alla sätt. 
Louie själv har inte visat några tendenser alls till att han ska vara besvärad av hålväggen. Så länge som den är avlastad och inget skräp eller grus hamnar där så tycks han klara sig finfint.

Häromdagen fick Louie stå i lite fotbad och när hovarna efteråt var torra och helt rena så kunde jag se att snart, snart är hålväggen ett minne blott! Horn i sikte och jag längtar verkligen tills det vuxit ut helt. Jag tycker faktiskt att hans hovar börjar bli riktigt fina. De har även fått en bätte kvalitet. Sedan vi upptäckte hålväggen i somras har Louie fått ett dagligt hovtillskott som bland annat innehåller koppar som ska kunna hjälpa till just vid hålväggar. Även hans dagliga vitamin och mineraltillskott har jag valt med tanke på att det ska hjälpa hans hovar.  

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln