Lektionsdags

Foto: Angelica Hesselius Foto: Angelica Hesselius

Vår bästa ridfröken Angelica har varit på besök hos oss. Så himla glada vi är för att vi har henne i vår närhet!
Det är ju inte så ofta som jag & Louie rider och tränar för någon, undantaget när Birgitta Järnåker kommer två gånger per år samt våra SKYPE träffar med Hanna Engström. Sist vi hade lektion var i September så det var ett tag sedan och när vi får finbesök av vår Angelica så är det ju extra kul såklart!

Jag har under en tid känt att jag behöver få lite hjälp och input på olika saker, främst när det gäller arbetet vid hand, Ground Work. Men även ett par granskande ögon som kan se saker vi ridning så vi körde en kombinerad lektion med först ridning och sedan arbete vid hand. 

 

Min plan eller idé var att vi skulle titta lite på arbetet med inner bakben. Nu blev det inte riktigt så utan fokuset hamnade på Louies framdel och då liksom löste sig bakdelen av sig självt!

Just under vintern, då man som vi, inte har möjlighet att åka till ridhus eller då ridbanan är full med djupsnö är det ibland svårt att arbeta med vissa typer av övningar. Det märktes ganska väl hos både Louie och mig. Lite ringrostiga och inte lika följsamma i sidorna som vi kan vara. Därför blev det mycket fokus på böjning, formgivning och stretching i rörelse. När Louie hittade rätt i sin kropp, hovarnas placering, böjning och ställning i sidorna så fick han en helt annan silhuett och jisses vad snygg och ståtlig han blev!!

Jag är jättenöjd med ridpasset. Louie var hela tiden aktiv, positiv och engagerad. Vi jobbade både i skritt och trav med våra övningar och jag fick tillåtelse att sitta på hans rygg och belasta honom i båda gångarterna. Jag fick även jobba lite med sitsen och red utan stigbyglar hela tiden vilket är så nyttigt!

Sedan bytte vi utrustning och jag hoppade ner på marken och vi jobbade lite vid hand. Vi började med stillastående övningar som Louie tycker är skönt och avkopplande. När vi sedan skulle börja röra oss sa han, VA?? Ska jag gå mer? Det var ju sååå skönt att stå här och bara yoga!
Lite övertalning krävdes för att komma igång och även om vi vid vissa tillfällen hade lite "soppa torsk" så fick jag med mig så många bra saker. Vi försökte ha samma tänk i arbetet vid hand och det var betydligt svårare. Ett tag framöver kommer vårt huvudfokus vara att vi tillsammans ska kunna följa voltspåret och behålla våra positioner. Louie är ju en intelligent gosse så han har mycket lätt för att flytta på mig istället för tvärtom. 


Nu har vi flera bra övningar att jobba vidare med och vi har redan hunnit med att öva på ridbanan två gånger vilket är tur för nu är den en skridskobana. Det här är den bästa lektionen jag haft på länge. Känner mig jätteinspirerad att jobba vidare både med arbetet vid hand och uppsuttet. Det jag gillar mycket med Angelica och hennes sätt att undervisa är att vi hela tiden för en dialog om hur det känns, hur hästen uppfattar övningen, kommunikation hela tiden. Min känsla och hennes ögon i ett skönt samarbete. Om en månad ska Angelica, Sir Louie och jag ses igen. Längtar redan dit.
 

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln