Styrketräning

Vi stalljourar denna vecka då gårdsfolket har sportlov. Det är verkligen mysigt att få komma först till stallet, knacka på dörren innan jag smyger in och hälsa alla hästarna god morgon.

Visst, vissa dagar är och blir jag lite trött av att kliva upp före tuppen, men jag hinner verkligen med en massa nyttiga saker också. Jag har hunnit med att städa stallådor, veckostädningen i alla våra gemensamma utrymmen, städat av våra gamla boots och fräschat upp dem om jag behöver använda dem, mycket rensa och plocka undan. Lite vårstädning och det känns jätteskönt! Innan veckan är slut hoppas jag hinna med att tvätta Louies regntäcke som vi haft i 4 år (??) . Det har aldrig träffat tvättmaskinen...så det är på tiden.

Det finns även tid för att umgås med världens bästa Louie. Mycket pälsvård då han fäller gigantiska mängder vinterpäls. Jag undrar i mitt stilla sinne om det kommer finnas någon häst kvar när all päls är borta. Fördelen med fällningen är att det blir en kombinerad pälsvård och massage. Säsongen har bara börjat och vi har redan förbrukat tre ryktstenar - vilket är Louies absoluta favorit när det gäller att få pälsen att lossna.

Träna hinner vi också. Vi har varvat promenader med arbete vid hand i ladan och det fungerar riktigt bra. Först går vi ut på prommis och när vi är tillbaka hemmavid slinker vi in i ladan för lite Ground Work. Våra övningar börjar sitta allt bättre så nu har jag börjat utveckla dem lite till. Det blir lite högre svårighetsgrad för oss båda och det tar några gånger innan vi hittar rätt. Det är lite som ett nytt språk då vi lägger till nya saker och Louie testar och frågar om det möjligen är det här eller kanske det där jag vill att vi ska göra. Duktig och intelligent gosse! 

Idag blev det ridning i det vackra vädret. På vissa ställen längs vägen är det nu barmark så vi passade på att öva på övergångar och framförallt galoppanslag. Just galoppanslagen känns så viktiga för Louie. De skapar en bra aktivitet i hans ländmuskulatur och det är superbra styrketräning.
Idag testade vi att spänna bågen lite extra och han fick gå i skritt, göra anslag och tillbaka till skritt. Jobbigt då man måste ta i och inte "får" trycka på! Men om vi ska komma vidare med erbetet mot terre á terre så kan detta var en bra övning tänker jag.
Louie blir så härligt taggad och de sista anslagen blev det halt  - anslag - något halvt skrittsteg och halt igen. Där valde jag att bryta övningen då han gjorde flera jättefina anslag och där jag verkligen kände hur hans anslag blev runda språng. Jag hoppade av och vi gick den sista biten hem. Louie var dock fortfarande taggad så hade jag bett honom hade han säkert fortsatt med mig på marken. Underbara gosse!
Svettiga och lyckliga efter dagens styrkepass!

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln