Hur är det möjligt?

Förunderligt och märkligt. Efter vår SKYPE lektion med Hanna nu i tisdagskväll har jag hunnit med att träna med Louie både onsdag och idag.

I onsdags gick vi in en snabb sväng i ladan. Mest för att jag ville testa lite hur våra nya övningar kunde kännas. Fokus från min sida var att jag skulle befinna mig i skänskelposition när vi arbetar och att skapa aktivitet hos Louie. Han behöver kliva på lite mer, vara mer framåt och att vi ska kunna starta, stanna, viktskifta, starta igen och kanske lägga in ett eller annat travsteg.
Normal är det här inte jättelätt. I onsdagskväll var det superlätt. Min känsla är att Louie säger ÄNTLIGEN!!

Idag var jag i valet och kvalet. Rida eller träna vid hand, eller båda? Efter mycket velande åkte sadeln på så jag tänkte att vi tar oss en tur i byn. Kanske lite trav & galopp så Louie får komma igång bra. 
Nääää, sa Louie och styrde kosan till ridbanan!

Men hallååå det här händer ju inte.

På ridbanan övade vi på "PLANKAN" en fyrkantig volt där Louie får vara helt rak, inte ställd eller böjd. Vid varje vändningspunkt får han vända med rak kropp för att på så sätt hitta in rätt med sitt bakben. Sedan blev det öppna, sluta, diagonaler och piruetter. Trav & lite galopp på hemvägen. Jag är supernöjd men tänkte att kanske vi kan testa lite vid hand på parkeringen. Jag sa klart och tydligt till Louie att vi gör bara pyttelite och om du inte vill göra mer då går vi in direkt.

Bara att han så snällt och villigt hängde med ut igen efter ridträningen var ju en mycket positiv upplevelse. Att han sedan villigt gjorde finfina travstarter och även några galoppsteg när vi satte ihop våra "aktivitetsövningar" är ju liksom helt fantastiskt!

Wow vilken häst jag har!!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln