Helgkurs med Hanna

Angelica & Ellen i stillastående arbete. Angelica & Ellen i stillastående arbete.

Oj, oj oj vilken helg! Tror aldrig jag känt mig så inspirerad, motiverad och träningssugen som efter helgens kursande.
Är mycket imponerad av mina kurskamrater, vilka framsteg de gjort med sina hästar! Det är verkligen jättekul att få dela deras resa och se utvecklingen mellan människa och häst. Lättrörd som jag är så blir jag lätt gråtmild mellan varven när jag ser dessa härliga tjejer tillsammans med sina fina hästar. För inom Ridkonsten så är det inte bara en fysisk resa utan även på ett mentalt plan där både människa och häst utvecklas på ett in min mening helt fantastiskt sätt.

Sedan kan jag inte nog understryka hur duktig och pedagogisk Hanna är. Ibland tror jag hon har röntgensyn och jobbar telepatiskt! Hon har en förmåga att se exakt vad människa och häst har för behov för att komma vidare. Hon kan säga "Testa att peta lite med pinnen där"  och vips så hamnar häst och människa i balans. Verkligen imponerande!

Jag tycker själv att jag fått en ännu större insikt i hur allt hänger ihop på flera olika plan; fysiskt, mentalt, tanken bakom hur vi tränar och varför, hästen biomekanik. Listan kan göras hur lång som helst.
Det blir för mig än mer tydligt hur viktigt det är att hitta sin balans, den inre balansen mellan den fysiska kroppen och den mentala delen. Befinner man sig i harmoni och balans, utan blockeringar så blir det så mycket lättare. Efter dessa dagar har jag fått ännu fler verktyg att plocka fram för att kunna lösa de svårigheter vi råkar på längs vägen. Även några av våra "gamla" oliksidigheter som vi jobbat med under lång tid har nu kanske fått lite nyare lösningar, jag har i allafall fått en större insikt till VARFÖR det händer och HUR jag ska kunna lösa det på ett nytt sätt. 

Den här helgen hade gruppen fokus på "Tygel & handutbildning".  Här handlar det om 3-1 fattning, men på ett nytt sätt. Jag har ridit med 3-1 tidigare, men det här är helt nya saker! Här har varje tygel en uppgift och det blir som att lonmgera sig själv fast man sitter på ryggen. Väldigt klurigt innan man övat upp handen och lyckats reda ut hur tyglarna sak placeras i handen. Det här känns som en rejäl utmaning! 

Efter två dagar inne i ridhuset fick jag möjligheten att hänga med på Hannas två sista lektioner under måndagen hemma hos Åsa och Angelica. Väldigt lyxigt att få vara med på deras lektioner och träffa Hanna ännu en dag. Jag passade på att föreviga deras träningspass - som tack för att jag fick vara med!

Är så tacksam över att jag bestämde mig för att vara med på denna två-åriga utbildning. Den ger så mycket och jag lär mig så mycket. Har ni chansen att gå detta program så gör det!! Det är den bästa investeringen du kan göra!

Etiketter: träning inspiration

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln