Finslip av grunden

Efter kursen med Hanna i början av Maj så har Louie och jag övat, testat lite nya saker, funderat, reflekterat och jag har lusläst i mina anteckningar.

Det finns några detaljer som jag känner är så viktiga för oss och som jag verkligen vill ska bli rätt då de påverkar hela Louies biomekanik. Min strävan efter att hela tiden ha rätt belastning på honom för att han ska bära sig själv på ett för honom korrekt sätt gjorde att vi valde att backa bandet en aning igen för att finslipa på grundarbetet ännu en gång.

För den oinvigde kan ju detta verka helt galet och kanske tråkigt, men icke!! Just detta fascinerar mig så otroligt mycket. Hur Louies kropp fungerar i arbete och under belastning är så spännande och viktigt.  Visst,  jag känner verkigen att jag är en nörd som grottar ner mig i detaljer, men resultatet är det bästa kvittot på att vi gör rätt.

Vårt huvudfokus är Symmetri eller Liksidighet.  
Jag har valt att analysera och reflektera under varje träningspass. Känna efter vad som händer, fundera på vad det kan bero på och hur jag kan lösa det. 
Vi har börjat träningspassen med stillastående arbete. Hur känns det i Louies kropp när jag ber honom lägga vikt till vänster, höger, fram och ner samt bakåt. Fastnar det någonstans, finns det motstånd? Hur känns det i tygeln? Vikten i handen ska ju endast vara tygelns vikt och inget mer. När vi rör oss framåt i de olika varven hur känns det? Är det skillnad i vänster eller höger? Trycker han på framåt i något varv eller kan vi gå långsamt i båda varven? 

Så spännande och lärorikt! 

Då jag kände att jag behövde få ytterliggare kunskap och även få en annan människas syn på hur man kan göra för att lösa upp vissa knutar och komma vidare hoppade jag på en online minikurs med Marijke de Jong och hennes Straightness Training. Där fick jag ett antal olika tips och förslag på hur jag själv kan lära mig att se och känna av hästens obalans och hur jag ska hjälpa min häst att bli mer liksidig.

Hur vi har arbetat den senaste månaden ska jag under de närmaste dagarna försöka sammanfatta. Mest för min egen del, men om någon vill följa med oss på denna intressanta och händelserika resa så är alla såklart varmt välkomna.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln