Välkommen hem!

Välkommen hem Moe Kringsjå!
Moe är en kille på snart tio år. Han är en kallblodstravare född och uppvuxen i Norge. Han har en fin travstam med Pappa HG Balder, farfar Lome Elden och farfars far är Elding. Mamma heter Moe Sigyn och hennes pappa är Elding. 

Moe har jobbat som travhäst. Han gick sitt första lopp när han var tre år och spåddes en lovande karriär som travhäst. För 1,5 år sedan flyttade han till Sverige och hamnade i Lövsätt! Ett stenkast från Gårdtjärn där han nu bor med mig & Sir Louie. 
Då han tydligt visat sin förra ägare att intresset för att springa lopp inte längre fanns fick han pensioneras från travet i Oktober förra året. Nu ska han bli akademiker tillsammans med oss, något som han har stor fallenhet för, denna träningsform kommer passa honom alldeles utmärkt.

I måndags flyttade Moe, som han kallas hem till oss. Han har snabbt landat och känns verkligen "hemma". Efter att ha nosat på varandra i sina boxar tyckte Louie och Moe att de genast skulle flytta ihop. Jag hade delat av hagen så de kunde bekanta sig med varandra på lite avstånd, men det var visst helt onödigt. Släpp in mig!! Öppna tråden! 

Ett mycket odramatiskt hopsläpp. Louie vrålade som en björn några gånger och visade sig stark och så var det klart. Efter bara någon minut gick de bredvid varandra och åt gräs. 
Louie håller koll på Moe, visar honom vad som är okej och inte. Ibland får Moe se sig jagad av en stor röd tiger, men nästa minut kan de stå och mysa tillsammans.  Jag kan knappt fatta att han bara bott hos oss i en vecka. Det känns som att han alltid varit här. Allting känns bara så självklart och han är verkligen redo för ett nytt kapitel i sitt liv. 

Vi håller på att lära känna varandra alla tre. Mycket är nytt, men inget tycks direkt bekomma denna gosse. Han är en mycket sympatisk individ som gärna vill göra rätt. Mycket arbetsvillig, nyfiken och otroligt snäll. Han gillar gräs och mat precis som Louie! Han lär sig otroligt snabbt och tittar på vad Louie gör och vill göra likadant.

Han fick direkt börja på förskolan. Varje dag övar vi en 10-15 minuter inne i ladan. Inga krav utan mest bara gå, stanna, följa och få beröm. Han är otroligt känslig och snabb i sina fötter. Mycket ambitiös och ber jag om lite får jag mycket. Det här kommer bli en utmaning för mig då jag måste lära mig att arbeta med mikroskopiskt små hjälper. Han går mycket på rösten och kroppspråket vilket passar mig bra då jag mest pratar hela tiden.
I fredags var det premiär för hans första fredagsmys med massage. Då jag inte vet om eller hur mycket massage han fått tidigare arbetade vi bara med bakdel och lite hals. Många spänningar släppte och det dröjde inte länge förrän han somnade. Jag var nästan rädd att han skulle trilla omkull. 

Även den godaste hinken som serveras efter träningen har han snabbt lärt sig att tycka om. 
Min känsla är att han tror han är på semester! Gå ut i skön skogshage på morgonen. Komma in bli borstad, få på sig en konstig "grimma" (kapson). Gå in i en lada, gå, stanna, få beröm. Bli serverad hink med godsaker, ut i hagen igen. Det där hotellet är verkligen helt okej!  Ett semesterparadis!

Jag är så tacksam över att Moe fick komma till oss. Det känns verkligen så rätt.

Etiketter: småprat nyhet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln