Pälsklingar & Lyxhö

Vilken fantastisk härlig höst vi har! Hästarna och jag njuter verkligen av dessa sköna dagar. Eftersom det fortfarande är så torrt och fint i marken har vi öppet ut till stora beteshagen. Känns skönt att killarna har mycket yta att röra sig på. 

Båda gossarna har börjat klä på sig en tjockare kostym, Louie har redan rejält med extra värmande lager på kroppen. Moe har fått ny höstfärg och är numera mer svart än mörkbrun. 

För två veckor sedan var Anna hos oss och behandlade båda killarna. Jätteskönt för båda att få lite lyxbehandling av ett proffs! Jag hade en känsla av att Moe behövde hjälp med bakdelen och Louie med framdelen - jag hade rätt!  Moe har varit lite överambitiös i träningen så han hade några muskler som var lite överansträngda. Han har en fantastisk inställning till arbete, men ibland blir det lite för mycket av det goda. Han gör lite mer än han förmår och har styrka till. Därför har jag nu valt att backa av lite i träningen och vi kör lite kortare pass så kroppen hinner med att ta emot. 
Louie hade lite spänningar i halsmuskulaturen, så nu har vi fått många bra stretchövningar som vi jobbar med. Som alltid när Anna är på besök valde Louie att visa nya spännande saker, han är verkligen en läromästare på så många sätt. 
Nu jobbar vi vidare med friskvården och de övningar och ställen som behöver lite extra kärlek.

Killarnas lyxhö har också kommit hem. Jag hade egentligen bokat hö från gården, men då sommaren varit så torr blev även hösilaget extremt torrt så tyvärr kunde Louie inte äta det. Han är extremt dammkänslig och han visade direkt att det där inte skulle fungera. Så det fick bli ett noga utvalt lyxhö istället.

Min plan var att inte öppna det nya balarna förrän de gamla var slut, men jag var så spänd på att se hur det var. Jag tjuvöppnade en bal och läta båda killarna provsmaka. Det var längesedan jag såg Louie äta med sådan frenesi. Han glömde bort havren och godsakerna i krubban, nosade på sitt hö och formligen kastade sig in i högen med hö. Det var som att han hamnade i en helt annan värld och bara mumsade. Moe tyckte också om denna delikatess, men han hade inget emot att äta sitt andra hö. Han är extremt matglad och jag tror han kan äta nästan allt.

Jag bestämde mig då för att låta Louie äta av det nya höt på nätterna i boxen. Han har varit lite dålig på att äta, är kräsen med vad han stoppar i sig och nu äter han med glatt humör och mycket mer än tidigare. Det känns extra viktigt att han äter bra och jag tror att detta hösilage passar honom bättre än fjolårets, även om det är fina värden på det med. Ute får de båda av fjolårshöt tills det är slut. Moe får lite smakprov av det nya han med, då hinner han även ställa in magen tills det gamla är slut.  
Det blev ett större hål i plånboken än planerat, men hästarnas hälsa och välmående går före allt!

Etiketter: småprat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln