Benvenuto bel ragazzo

Stall Weda har äran att välkomna och presentera - Ris di Poggio!
Pogge som han kallas till vardags är ett italienskt varmblod på 8 år. Nu har han bott hos oss i en vecka och han är verkligen en vänlig själ, mysig, social och otroligt snäll. Vacker och ståtlig är han också.

Att det skulle vara tre hästar i stallet har hela tiden varit min plan. Två hästar är i många situationer lite sårbart, jag minns själv min ångest när Louie hastigt blev lämnad ensam då hans dåvarande kompis blev sjuk. Den känslan vill jag inte uppleva igen - även om allt brukar lösa sig på bästa sätt.
Att vi skulle bli tre redan nu var väl inte helt planerat, men ibland griper ödet eller universum in och styr upp det hela så nu är han här!

Flocken börjar så sakteliga hitta sina former. Även om det gruffas och flyttas en del så fungerar alla tre bra tillsammans. För varje dag som går blir de lugnare och mer sammansvetsade som en trio. Idag stod de alla tre och sov tillsammans så det känns fint för mig. Louie och Pogge är väl de två som funnit varandra bäst, de är lite lika i sitt sätt att vara.

 Tidigare i sitt liv har han hunnit med att tävla på travbanorna, han har testat hoppning, men trivs bäst med att träna dressyr. Han är otroligt sensitiv och man behöver bara tänka vad man vill göra så uppfattar han det. Väldigt känslig för vikthjälper och han älskar att träna! Han vill verkligen ha en uppgift och att bara gå och skrota i en hage det är inte hans grej.
Vi har redan hunnit med att börja lite lätt med GroundWork vid hand. Vi gör lite lätta korta pass nu i början så hans kropp och huvud hinner med att ta emot allt som händer och sker. Han lär sig fort och är verkligen en fröjd att arbeta tillsammans med. Jag känner stor tacksamhet över att jag får ta hand om och förvalta denna ljuvliga gosse.


Pappa jag vill ha en italienare uppfödd på pizza och pasta - kan inte låta bli att referera till denna låttext av Galenskaparna /After Shave, speciellt då min härliga vän Åsa sjöng den för oss som ett extra välkomnande till vår Italienare.
Välkommen vackra gosse!

Etiketter: nyhet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln