Sara och Moe version 2.0

Livet tillsammans med Moe har inte alltid varit så lätt.  Vid flertalet tillfällen har jag undrat och funderat om han hör hemma hos mig. Skulle han få det bättre hos någon annan? Kommer jag klara av att ge honom det han behöver? Varje gång jag ställt dessa frågor har jag fått svaret att han är på rätt plats så vi har kämpat vidare. Känslan har inte alltid varit så bra. Ibland har jag tränat honom för att jag MÅSTE inte för att jag vill. Det har inte alltid varit så roligt, utan något som jag fått kämpa mig igenom. Men något har hänt.

Saker förändras. Flytten hem till vår egen gård var startskottet till den uppgraderade versionen av Sara & Moe. Förutsättningarna blev annorlunda och här kan vi göra saker helt efter eget huvud utan att behöva ta hänsyn till andra människor, andra hästar och andra synsätt. Hemma har vi kunnat skapa den miljö som passar både Moe och mig. 

Sakta men säkert har vi hittat vårt förhållningssätt, hur vi ska vara mot varandra, skapat en bra kommunikation och kontakt. Vi har satsat helhjärtat på den träningsform som passar bäst för oss, belöningsbaserad Akademisk Ridkonst. Det mesta jag gör med Moe sker på hans villkor. Jag tränar honom helt lös utan utrustning då det är vad som passar honom bäst. Han har blivit en riktig skolhäst och det är så vansinnigt roligt att träna med honom och nu längtar jag till varje träningspass. Just den känslan. Känslan och längtan att få hämta honom och ta ett träningspass eller bara vara tillsammans. Nu finns inga måsten utan allt gör vi för att vi vill och önskar. Det är häftigt. Vi har fortfarande mycket att ta oss igenom, men förutsättningarna känns betydligt lättare nu än tidigare. 

 .

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln