Sund hästhållning

En sund själ i en sund kropp - en sund kropp ger en sund själ! Det är något jag verkligen tror på och jag tycker Sir Louie är ett levande bevis på det!

Varje vecka masserar jag Sir Louie, ibland med mina händer och ibland med vår "bästis" massageapparaten! Han njuter verkligen av sin stund, vissa gånger sover han sig igenom hela behandlingen. Vi kör även med healingbehandling när Louie önskar, ofta en mycket spännande upplevelse. Med jämna mellanrum tar vi hjälp av proffset i form av vår kära vän Anna Karström som även ger honom akupressur och stretch.

Apropå stretching så gör vi det varje dag - med morot. En av de bästa stunderna på dagen om man frågar Sir Louie...

I stallet där Sir Louie och jag bor är målsättningen att hästarna skall få leva i en så naturlig miljö som möjligt. Hästarna vistas ute från tidig morgon till sen kväll i ur och skur. De har relativt stora hagar med varierad terräng och på sommaren har vi tillgång till fyra olika beteshagar. Hagarna är väldigt mysiga med många stora träd som ger skydd vid regn och blåst, men det finns även öppna platser där man kan ligga och vila, rulla sig i leran eller leka och busa med sin hagkompis.

Varje onsdag är det hovvård med mig. Då kollar jag igenom hovarna lite noggrannare och drar några varv med raspen om det behövs. Varje dag behandlar jag strålarna med en miljö och hästvänlig strålspray för att hålla strålröta och annat borta. Vissa dagar blir det lyxbehandling med fotbad med mitt egna vårdsalt.

När jag valde att låta Sir Louie få vara barfota gick jag en utbildning i hovvård så jag själv ska kunna sköta om hans hovar på bästa sätt. Men ibland är det svårt att veta hur man ska göra därför kommer vår duktiga hovvårdare Angelica Hesselius med jämna mellanrum och kollar till så att allt står rätt till med Sir Louies hovar. Hon ger mig nya direktiv om vad som behövs göras för att hovarna ska må bra tills vi ses nästa gång.