Vår historia, Sara och Moe

I maj 2016 flyttade Moe till mig. Jag hade egentligen inga planer att ha mer än en häst, men omständigheter i livet gjorde att Louie behövde en kamrat och valet blev Moe.

Moe har fysiskt alla förutsättningar för att bli en fantastisk ridhäst, en riddarhäst. Han har extremt lätt för samling och har mycket energi. Dock märkte jag ganska snabbt att han också var rädd och osäker.

Moe är en mycket känslig, sensitiv individ.
I sitt tidigare liv som travhäst har han utsatts för mycket stress och press något som hans psyke inte riktigt klarat av. Det har satt sina spår i hans kropp och framförallt i hans sinne. Han har alltid tränats med tussar i öronen för att döva intrycken runt omkring. Jag upplever att han levt i sin egen lilla bubbla och utanför den är allt farligt och läskigt. 


Moe är den häst som fått mig att träna positivförstärkning. Med den typen av träning har vi lärt känna varandra på ett djupare plan och vi arbetar tillsammans med att lösa hans mentala knutar. Från att ha varit rädd och skräckslagen är han på god väg att bli en nyfiken och trygg häst.