Om oss

Sara om Sir Louie

Sir Louie är en kille med egen vilja. Han vill helst bestämma ALLT själv. Han avskyr verkligen när någon försöker bestämma över honom.

Han älskar bananer, sommaren och mat.

Han är en fin vän som ställer upp för sina kamrater i alla väder. Är klok och har en massa livserfarenhet och visdomar som han gärna delar med sig av till den som vill lyssna.

Sir Louie är väldigt snäll och har stort tålamod. Han är väldigt tydlig med att visa vad han gillar och inte. Trygg, med alla fyra hovar i jorden, men han kan även vara lite kaxig och busig.

Sir Louie är min bästa vän som jag älskar av hela mitt hjärta. Han ger mig kärlek, energi och tycks alltid veta vad JAG behöver just för dagen.

Han är min guldprins.
 

Jag heter Sara och det här är min och mina älskade hästars hemsida. Ända sedan jag var en liten tjej har jag önskat mig en egen häst. Varje julafton stod en häst på min önskelista, men det dröjde ganska länge tills jag blev hästägare.

Jag var ridskolelev och det var på ridskolan jag träffade Sir Louie. Min ridlärare Annika frågade om jag inte skulle köpa honom och flytta till hennes gård. Efter en massa funderande och diskussioner med min man så blev det så, jag var äntligen hästägare!

Oj, oj, det var verkligen omtumlande. Sir louie som på ridskolan varit en ganska seg och trög varelse, hade på ett dygn förvandlats till ett vilddjur! Efter en vecka funderade jag på om jag verkligen skulle klara av det här. Hmmm kan man ringa och be att få lämna tillbaka honom?

Men, man får inte ge upp så lätt och efter flera drabbningar och hjälp av vår nyfunna vän Anna hittade vi ett sorts språk så vi kunde prata med varandra. Idag är vi bästa kompisar och jag ångrar inte att jag köpte denna underbara kille. Sir Louie har lärt mig allt jag kan och det är jag verkligen glad och lycklig över. Varje dag tillsammans är en gåva, den bästa dagen i livet, han är min läromästare och jag älskar honom av hela mitt hjärta!
 

Sir Louie & Sara
Sir Louie

Sir Louie om Sara

Sara är min bästa vän bland människor. Hon tar hand om mig och ger mig ALLT jag vill ha och behöver. Tillsammans med henne känner jag mig speciell och utvald.

 

Hon älskar mig, gillar djur och husse.

 

Snäll, generös, men hon kan vara bestämd. Envis är hon också...

Lugn, trygg, jordnära och med stort tålamod.

 

Sara pratar mycket med mig. Hon berättar vad som ska hända så jag vet alltid i förväg vad som är på gång. Jag gillar det...

 

Hon är min egen ängel och jag älskar att få vara hennes häst - hennes guldprins.

Jag heter Sir Louie. Jag är född i Danmark och i mina ådror pumpar blodet från fullblod och lipizzaner. När jag var tio år kom jag till Sverige och fick jobb på ridskola. Att vara ridskolehäst var ett tufft liv, men "a man´s got to do what a man´s got to do", så jag bet ihop och gjorde jobbet.

Men....jag blev allt lite less på att gå runt där i manegen så jag sa till min bundsförvant, ridskolefröken Annika, att jag faktiskt ville göra något annat. Tänk vilken lycka jag kände när hon viskade i mitt öra att det fanns en tjej som var intresserad av att ta mig från ridskolan. Nu gällde det bara att sköta sig i tre(!!) dagar då hon skulle komma hit och vara med på ridläger, sedan skulle hon bestämma sig.

Oj, oj, här gäller det att hålla tungan rätt i mun och plocka fram stora charmen - och det gjorde jag!

En dryg månad senare flyttade Sara och jag till Gårdtjärn och mitt liv som ridskolekille var över.

I början var jag lite bångstyrig, jag gjorde väl inte precis såsom Sara önskade, men efter lite hjälp så redde vi ut VEM som skulle bestämma.

För varje dag som går blir jag starkare i både kropp och själ. De tuffa åren har jag redan glömt.

Nu ser jag bara framåt och njuter av varje sekund i mitt liv!