Om oss

Sara om Sir Louie

Sir Louie är en kille med egen vilja. Han vill helst bestämma ALLT själv. Han avskyr verkligen när någon försöker bestämma över honom.

Han älskar bananer, sommaren och mat.

Han är en fin vän som ställer upp för sina kamrater i alla väder. Är klok och har en massa livserfarenhet och visdomar som han gärna delar med sig av till den som vill lyssna.

Sir Louie är väldigt snäll och har stort tålamod. Han är väldigt tydlig med att visa vad han gillar och inte. Trygg, med alla fyra hovar i jorden, men han kan även vara lite kaxig och busig.

Sir Louie är min bästa vän som jag älskar av hela mitt hjärta. Han ger mig kärlek, energi och tycks alltid veta vad JAG behöver just för dagen.

Han är min guldprins.

Sara om Moe
Moe är en mycket känslig kille. Han vill hålla koll på allt och alla och reagerar blixtsnabbt på saker i sin närhet. Han kan både kännas tuff och orädd , men i nästa andetag vara osäker och lite tveksam.

Moe är en tävlingsindivid. Han är otroligt ambitiös och vill göra allt rätt. Han ställer höga krav både på sig själv och på mig. Han är en tuff liten häst.

Han älskar mat och framförallt sin "gröt".

Han är otroligt social, har mycket humor, är uppfinningsrik och en riktig myskille. Ett lyckopiller med stort hjärta.
Han är min lillprins.

Jag heter Sara och det här är min och mina älskade hästars hemsida. Ända sedan jag var en liten tjej har jag önskat mig en egen häst. Varje julafton stod en häst på min önskelista, men det dröjde ganska länge tills jag blev hästägare.

Jag var ridskolelev och det var på ridskolan jag träffade Sir Louie. Min ridlärare Annika frågade om jag inte skulle köpa honom och flytta till hennes gård. Efter en massa funderande och diskussioner med min man så blev det så, jag var äntligen hästägare!

Oj, oj, det var verkligen omtumlande. Sir louie som på ridskolan varit en ganska seg och trög varelse, hade på ett dygn förvandlats till ett vilddjur! Efter en vecka funderade jag på om jag verkligen skulle klara av det här. Hmmm kan man ringa och be att få lämna tillbaka honom?

Men, man får inte ge upp så lätt och efter flera drabbningar och hjälp av vår nyfunna vän Anna hittade vi ett sorts språk så vi kunde prata med varandra. Idag är vi bästa kompisar och jag ångrar inte att jag köpte denna underbara kille. Sir Louie har lärt mig allt jag kan och det är jag verkligen glad och lycklig över. Varje dag tillsammans är en gåva, den bästa dagen i livet, han är min läromästare och jag älskar honom av hela mitt hjärta!

Sedan en tid tillbaka har vi utökat familjen med en lillebror, Moe. Han är Louies raka motsats. Vi håller som bäst på att lära känna varandra lite bättre. Jag får se lite nya sidor som Moe så smått börjar visa upp för mig. Jag lär mig något nytt om Moe varje dag. Han är en underbar gosse och jag är så otroligt glad och tacksam över att han fick flytta in i våra hjärtan.

Sir Louie & Sara
Sir Louie
Moe
Moe
Sara & Moe Maj 2016
Sara & Moe Maj 2016

Sir Louie om Sara

Sara är min bästa vän bland människor. Hon tar hand om mig och ger mig ALLT jag vill ha och behöver. Tillsammans med henne känner jag mig speciell och utvald.

 

Hon älskar mig, gillar djur och husse.

 

Snäll, generös, men hon kan vara bestämd. Envis är hon också...

Lugn, trygg, jordnära och med stort tålamod.

 

Sara pratar mycket med mig. Hon berättar vad som ska hända så jag vet alltid i förväg vad som är på gång. Jag gillar det...

 

Hon är min egen ängel och jag älskar att få vara hennes häst - hennes guldprins.

Jag heter Sir Louie. Jag är född i Danmark och i mina ådror pumpar blodet från fullblod och lipizzaner. När jag var tio år kom jag till Sverige och fick jobb på ridskola. Att vara ridskolehäst var ett tufft liv, men "a man´s got to do what a man´s got to do", så jag bet ihop och gjorde jobbet.

Men....jag blev allt lite less på att gå runt där i manegen så jag sa till min bundsförvant, ridskolefröken Annika, att jag faktiskt ville göra något annat. Tänk vilken lycka jag kände när hon viskade i mitt öra att det fanns en tjej som var intresserad av att ta mig från ridskolan. Nu gällde det bara att sköta sig i tre(!!) dagar då hon skulle komma hit och vara med på ridläger, sedan skulle hon bestämma sig.

Oj, oj, här gäller det att hålla tungan rätt i mun och plocka fram stora charmen - och det gjorde jag!

En dryg månad senare flyttade Sara och jag till Gårdtjärn och mitt liv som ridskolekille var över.

I början var jag lite bångstyrig, jag gjorde väl inte precis såsom Sara önskade, men efter lite hjälp så redde vi ut VEM som skulle bestämma.

För varje dag som går blir jag starkare i både kropp och själ. De tuffa åren har jag redan glömt.

Nu ser jag bara framåt och njuter av varje sekund i mitt liv!

Jag heter Moe Kringsjå, men kallas Moe. Jag är född i Norge och är kallblodstravare. Jag flyttade hem till Sara & Sir Louie i Maj 2016. Före dess tävlade jag på travet, men jag tyckte inte riktigt att det var så kul. Det bestämdes att jag skulle bli ridhäst, när travkarriären var över. Men livet tog en annan vändning och istället blev det ett nytt hem och ett nytt liv.

Nu utbildas jag till att bli Riddarhäst. Det tycker jag är rätt häftigt faktiskt! Det är mycket nytt att lära sig och ibland tar det emot i kroppen och i knoppen, men jag ska bli lika stor och stark som min "brorsa".
 

Moe om Sara

Sara är min nya människa. Än så länge så känner jag inte henne så jättebra.
Hon är lugn och snäll, men kan även vara bestämd.

Hon ger mig mycket beröm, ibland förstår jag inte vad jag gör som är bra, men det känns bra i hjärtat att få beröm, det tycker jag om.